15.02.2013 13:06

Депутатите от Хамас са отпътували, конференция няма да има

Видян 1115 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тримата депутати от палестинската организация Хамас са напуснали преждевременно България днес и конференцията за арабско-израелския конфликт с тяхно участие се отменя, предаде БНР.


Поради силен натиск от българските власти те са решили доброволно си тръгнат от Летище София, за да спестят на България ескалацията на напрежението, породено от тяхната визита, съобщи Мохд Абуаси от Центъра за близкоизточни изследвания:

Имаше натиск от службите, имаше натиск от политически, имаше и заплахи от други хора, които не знаем кои са, и те са решили да заминат, за да спестят на страната ескалацията на напрежението, което усетиха от натиска върху центъра и върху тях.

Исмаил Абдуллатиф ал Ашкар, Мушир ал Масри и Салах ал Бардауил са високопоставени членове на групата "Реформа и промяна" в палестинското законодателно събрание. Тяхното посещение стана повод за специален разговор между външните министри на България и Палестина вчера, в който българският първи дипломат Николай Младенов се наложи да уверява колегата си Рияд ал Малики, че депутатите са в София на частна визита и няма да бъдат приети от никакви български държавни представители.

София трябваше отново да обясни, че поддържа отношения само с Палестинската власт в лицето на легитимните президент и правителството в Рамала и страната ни няма официални контакти с Хамас, която е в списъка на ЕС с терористични организации. Още не е потвърдено дали по време на престоя си у нас тримата палестинци са се срещнали с депутати от парламентарно представени български партии.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес вашето умение да комуникирате ще бъде ключово

Днес вашето умение да комуникирате ще бъде ключово за