27.06.2016 11:34

Десетокласник рани с нож съученик в София

Видян 997 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Десетокласник от столичното 23 СОУ Жолио Кюри е намушкал с нож друг ученик тази сутрин, съобщиха от МВР. Нападателят е задържан. Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 около 10 часа. По първоначална информация двете момчета, които не са били в една паралелка, но са възпитаници на гимназията, са се скарали заради момиче. Младежите спорили за вниманието на 16-годишната Силвия, разказаха техни съученици пред националното радио. При спора по-малкият ученик извадил нож и намушкал опонента в бедрото. На място са изпратени линейка и три полицейски екипа. Пострадалото момче е откарано в болница, без опасност за живота му. Нападателят се е уплашил и е избягал. Полицаи са предприели незабавно издирване и ученикът бързо е открит в квартала.



„16-годишният Кристиян е бил задържан в апартамента на свой приятел, малко след като е намушкал с нож Димитър”, съобщи директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов, цитиран от БНР.



Учителка се е опитала да разтърве биещите се момчета, но те са я изблъскали, разказаха още свидетелите на боя. Учениците заявиха, че охраната не ги проверява на влизане в училище.



Продължава работата за изясняване на обстоятелствата по случая. От пресцентъра на Министерството на образованието пък съобщиха, че министър Меглена Кунева е разпоредила проверка на организацията на охранителната дейност в училището.


19’ припомня, че това не е първият случай на насилие в това училище. В средата на януари 2015 г. деветокласник бе жестоко пребит от трима маскирани пред 23 СОУ Фредерик Жолио Кюри в София. Нападателите слезли от такси и ударили ученика с палка в гръб по главата. Пострадалото 16-годишно момче бе откарано в Пирогов с тежка мозъчно-черепна травма. По-късно нападателите бяха установени, но тъй като са малолетни, не бяха задържани.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец

Днес ще Ви удовлетворява само най-доброто

Днес ще Ви удовлетворява само най-доброто. Самите Вие