04.05.2016 09:47

Емблематични сгради у нас ще светнат в цветовете на европейския флаг на 9 май

Видян 2121 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


     Вечерта на 9 май – Деня на Европа – точно в 21.00 ч., емблематични сгради в София, Пловдив и Варна ще бъдат осветени в цветовете на ЕС. Това са трите български града, избрани за Европейски столици на различни международни прояви. Съвместният проект на Информационното бюро на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България предвижда светлинно и музикално шоу да освети с цветовете на европейското знаме и да озвучи с химна на ЕС Националния дворец на културата в София („Европейска столица на спорта“ за 2018 г.), сградата на Община Пловдив (Европейска столица на културата през 2019 г.), както и сградата на Фестивалния и конгресен център във Варна, която ще бъде Европейска младежка столица през 2017 г.



Освен това на 9 май популярни личности ще четат интересни и забавни истории, посветени на мира и единството в Европейския съюз. Голямото публично четене под надслов „Истории за Европа“ ще представи 10 специално подбрани текста, написани от любители на късия разказ – хора с различни професии и на различни възрасти, които споделят своите преживявания като граждани на ЕС. Проектът „Истории за Европа“ е друга съвместна инициатива на Информационното бюро на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България, която се осъществява в партньорство с „Пощенска кутия за приказки“. Събитието ще може да бъде проследено на живо точно в 19.00 ч. на 9 май на интернет страницата на Информационното бюро на ЕП www.europarl.bg.



Глас на разказите за Европа ще дадат ръководителите на Информационното бюро на ЕП и на Представителството на ЕК Теодор Стойчев и Огнян Златев, журналистите Драгомир Симеонов, Милена Милотинова и Камен Алипиев, актьорите Константин Лунгов, Мая Бежанска, Милица Гладнишка и Силвия Петкова, спортната звезда Симона Пейчева, младата писателка и оперна певица Мила Михова и др. Всички те ще прочетат избрани откъси от участвалите в проекта истории.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ДА! Комат в името на формата

ДА! Комат в името на формата

Къде отивате, ако сте в София през ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей