05.12.2012 16:26

Фандъкова: Финансовата ситуация в „Топлофикация - София” е тежка

Видян 1583 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Финансовата ситуация в дружеството "Топлофикация - София" е тежка. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, във връзка с твърдението, че „Топлофикация - София” дължи 167 милиона лева към „Булгаргаз”, предаде Фокус. Всички помнят в какво състояние общината прие дружество „Топлофикация - София”, с огромни задължения, трупани години наред в прехвърляна отговорност между община и държава. Ние го взехме от държавата, която преди това управляваше, и беше приела „Топлофикация” на сто процента от общината при предишното правителство. Няма нужда да казвам, че е тежка финансовата ситуация в дружеството, каза Фандъкова. 

По думите на Фандъкова - направени са доста стъпки, за да бъде оздравено дружеството, но те не могат да дадат резултат веднага. 

„Това са разговори между партньори – директора на столичната Топлофикация и г-н Гогов обмислят начините, погасителните планове и след това тяхното изпълнение се контролира. Това ще направят и сега. Аз винаги настоявам - това да се случи бързо, за да може хората да са спокойни, че имаме гарантиран отоплителен сезон. Оттам нататък това са взаимоотношения между фирмите”, добави кметът Йорданка Фандъкова.

На въпрос - дали е имало представител на общината, който да участва в разговорите с „Булгаргаз”, освен изпълнителния директор на дружеството, Фандъкова каза: „Нямам информация във вчерашния и днешния ден да сме били канени и да сме водили такива разговори”.



Етикети
, , ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион