05.02.2009 12:28

Генерал Стойков: "БА трябва да бъде интегрирана с нашите съюзници от Алианса!"

Видян 1943 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

20 години на преход армията се съкращава реорганизира и трансформира и затова закона трябва да бъде перфектен и от 1 юни вече да не говорим за такива неща, беше категоричен генерал Златан Стойков началник на Генералния щаб днес в НС след първо четене на законопроекта за отбрана и въоръжените сили, предаде БГНЕС.


Документът трябва да осигури модернизация и превъоръжаване и "ние като военни да изграждаме оперативни способности, необходими за националната сигурност на страната, а Българската армия да бъде интегрирана с нашите съюзници от Алианса", добави той. Има основания според генерала, за някои уместни предложения в текста на законопроекта между първо и второ четене, които ще бъдат прецизирани от работна грапа. Дублиращите функции на Министерство на отбраната и ГЩ трябва да се оптимизират и ГЩ да запази своите стратегически функции, заяви генерал Стойков. На въпрос дали е нормално да има 7 кандидатури за поста, който заема, генерал Стойков отговори, че щом така решат народните представители, те могат да са и 8. Важното е според него, кандидатите да бъдат подходящи, да имат необходимия, ценз, стаж и подготовка, за да може избраният титуляр, спокойно да ръководи армията.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Я закри 29.12.2020 11:50

    Гоолям интегратор.При него БА по същество бе закрита. Сега с целия се гьонсуратлък скумричи за връщане на наборната служба,а точно той я закри.

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни