Свързани новини

26.04.2011 17:41

Гратисчии купуват нови автобуси

Видян 1222 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С парите от билетите за нередовен пътник, събрани за година, могат да бъдат купени два чисто нови автобуса. Контрольорите на градския транспорт са издали 70 636 билети от по десет лева за този период. Статистиката сочи, че за 2009 година са издадени близо 69 000 такива билети, а за 2007 г. и 2008 г. - по над 90 000 билети на година. 

Билетът за нередовен пътник е един от начините да продължиш пътуването си в градския транспорт, макар и на десеткратно по-висока цена от обикновено. 

Общината предвижда глобата скоро да бъде увеличена двойно – на 20 лв.

В момента към Центъра за градска мобилност работят 170 контрольори. В част от случаите, когато те заловят нарушител обаче, не се стига до никаква санкция. Честа гледка в такива случаи е спринтиращи пътници след слизането им от превозното средство.

За миналата година в Центъра за градска мобилност са постъпили 479 жалби срещу контрольори. 90 на сто от тях са от пътници без билет, преобладаваща част от които са отказали да заплатят глобата. Те посочват, че са неправомерно санкционирани поради избирателно поведение на контрольорите. 

Общото наблюдение е, че хората пътуващи без билет не са равно разпределени през целия ден. Гратис се пътува най-често вечерта, както и в ранните сутрешни часове. Честа причина за возенето на аванта е и липсата на билети у шофьорите или повреда на електронните автомати.

Според експерти едва след въвеждането на електронната система за таксуване на пътниците в градския транспорт, може да се говори за сваляне на пътуването гратис като общ процент от пътуванията. Тогава хартиените билети ще отпаднат, а общината обмисля и варианти за пътуване с билет по време или с комбиниран превоз, за да се намали цената на пътуването за една спирка, която е най-често оправдание на пътниците да не си перфорират билет.




Етикети
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби

Днес бихте могли да реализирате нестандартните си идеи

Днес бихте могли да реализирате нестандартните си