Имитация на Санторини се появи на ръба на пустинята

Свързани новини

25.05.2024 07:05

Имитация на Санторини се появи на ръба на пустинята

Видян 2466 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бели, куполни сгради, каскадни в кристално сини води.
За окото това е безпогрешно. Това е световноизвестната ваканционна дестинация на Санторини, Гърция.
Но нещо се чувства различно. Може би това е по-горещият бриз на пустинния климат или арабската калиграфия през знаците. Няколко съвета тук и там сочат към действителното местоположение на курорта: Абу Даби в Обединените арабски емирства.
Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat отвори врати през февруари тази година и е на час път с кола от центъра на столицата. Концепцията е изцяло вдъхновена от известния гръцки остров.

Отвътре и отвън това е свят на бяло, бежово и синьо, белязан от сводести коридори и врати. Неговите поръчкови произведения на изкуството, амбиентна музика и детайлна бродерия върху бельото допринасят за средиземноморската фантазия.


И все пак, отвъд сложния декор, за Рашид Бакас, генерален мениджър на имота, естествената красота на Абу Даби наистина привлича връзката между двете места.

"Виждате цвета на морето до нас, а след това концепцията наистина се събира", казва Бакас. "Идеята за Санторини наистина се вписва в това място и това прави този дизайн безупречен. "


 Репликите обикновено не се предлагат на пазара като луксозно преживяване. Но Анантара Санторини може да бъде изключение. Най-ниската цена на стаята струва приблизително 800 долара на вечер. Това е двойно повече от средното за гръцките хотели в Санторини по време на активния сезон, според Tripadvisor.

Ако цената не е предимство, защо един пътник би предпочел да посети хотела в Абу Даби, а не да лети до Гърция?

"Това е изключително", казва Бакас.

"Това ви дава тази интимност, това ви дава това уединение. Това е скривалище – което всъщност може да нямате в Санторини, защото особено през лятото, навсякъде е претъпкано, навсякъде е заето. "

Структурно, хотелът е разделен на 22 стаи, в които могат да се настанят максимум 44 гости наведнъж. Всички стаи водят до обща зона, подобна на дневна, целенасочено придаваща много домашна атмосфера, като същевременно насърчават посетителите да се разхождат из различните среди на съоръжението.


"Елементът на изненада е в самия хотел и от момента, в който се разхождате, продължавате да откривате някои хубави ъгли и пространства", казва Бакас.

Anantara Santorini предлага разнообразни преживявания, включително салон за пури, кино, спа и йога сесии край басейна или плажа. И все пак, повече от забавление, надеждата е, че гостите могат просто да се насладят на спокойствие и спокойствие.

"Понякога хората просто искат да бъдат оставени на мира, не искат да бъдат помолени да правят дейности през цялото време и това е балансът, който предлагаме", обяснява мениджърът.

Още един фактор допринася за спокойствието на съоръжението: ограничена възрастова група. Минималната възраст за настаняване е 18, дори ако е придружена от родители или настойници.

"Наистина можете да се отпуснете, да се почувствате далеч и да се отпуснете", казва Бакас. "Това не беше лесно решение, но наистина искахме да бъдем на различно ниво [от другите курорти в региона]. "


 Източник: CNN



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева