Ракетните платформи пристигнаха в страната по въздух и море и оттогава са разположени на "определени места"

Свързани новини

15.04.2022 10:32

Индия получи още руски системи С-400

Видян 1370 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според местни медии Индия е получила поръчка за руски системи за противовъздушна отбрана С-400, като официални лица заявяват, че доставките ще продължат въпреки усилията на Запада да принуди държавите по света да развалят отношенията си с Москва заради продължаващата военна кампания в Украйна.




Ракетните платформи пристигнаха в страната по въздух и море и оттогава са разположени на "определени места", съобщиха високопоставени правителствени служители пред India Today в четвъртък, като отбелязаха, че С-400 "вече са оперативни".


 


"Продължаваме да получаваме пратките си без закъснения или проблеми, а последната пратка с ремонтирани двигатели беше получена преди няколко дни въпреки войната Украйна]", казва един от неназованите служители.




Русия е основен доставчик на оръжие за индийската армия, която в момента "трупа резервни части и оборудване", допълват източниците, но според тях тези усилия могат да срещнат трудности в бъдеще поради западните санкции и "ограниченията в банковата система" на Москва.


 


Последната пратка идва повече от месец след военната офанзива на Русия в Украйна, която предизвика вълна от санкции от страна на САЩ и техните съюзници. Вашингтон и други страни също така многократно са настоявали Индия да прекрати търговските си отношения и отношенията си в областта на сигурността с Русия, но досега натискът е имал слаб ефект.


 


В допълнение към продължаващите доставки на оръжие, през последните седмици Делхи се съгласи да изкупува повече руски нефт и въглища. Индийски и руски официални лица обсъдиха и механизъм за разплащане в рубли и рупии в търговията между страните, който да заобикаля долара и еврото.


 


 По време на събитие в Атлантическия съвет в сряда финансовият министър на САЩ Джанет Йелън предупреди, че "обединената коалиция на страните, налагащи санкции", няма да бъде "безразлична" към държавите, които "подкопават" санкциите срещу Русия, и порица онези, които все още "седят на оградата"




Придобиването на С-400 от Индия технически противоречи на американски закон от 2017 г. - Закона за противодействие на американските противници чрез санкции (CAATSA), който беше приет в отговор на твърденията за руска намеса в изборите в САЩ. Въпреки това Вашингтон досега не е склонен да прилага или отменя ограниченията, като държи картата на санкциите в ръцете си в текущите преговори с Ню Делхи.


 


 


Руски официални лица обаче настояват, че доставките по тази военна сделка ще продължат независимо от натиска на Вашингтон.




"Не предвиждаме никакви пречки по отношение на доставките на С-400 за Индия. Разполагаме с механизмите и маршрутите, за да продължим безпрепятствено тази сделка", заяви руският посланик в Индия Денис Алипов миналия месец. "Санкциите няма да попречат на тези сделки по никакъв начин, независимо дали става въпрос за предишни или за новоналожени санкции. "


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Григор Димитров

Гришо преодоля японец в първия си мач в Рим

Григор Димитров започна с победа ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се стремете към яснота и прецизност във всичко, което правите

Днес се стремете към яснота и прецизност във всичко,