Свързани новини

04.03.2009 15:33

Италиански бизнесмен избяга от България, оставяйки дългове от над половин милион лева

Видян 1499 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Италиански бизнесмен съкрати работниците си в Сливен, остави ги без заплати и избяга в страната си. Над 30 души от фирма „Редоро” не са получавали заплати от месец декември миналата година и не са осигурявани от работодателя си през последните месеци, предаде БГНЕС.


„Общата сума, която италианецът Роберто Дедоро дължи на работниците, е около 60 000 лв.”, заяви адвокатът на потърпевшите Сиво Сивов. Той ще предяви иск срещу бизнесмена и ще потърси съдействие от нашето Външно министерство и Посолството на Италия Дедоро да бъде върнат в България и обезщетенията на работниците да бъдат изплатени. Не са уредени заповедите за съкращаване на работниците и трудовите им книжки. Документите били изпратени в Италия, за да ги подпише работодателят. Заради това те не могат да се запишат на трудовата борса за обезщетение.„Получава се прекъсване на трудовия стаж, тъй като има законоустановен срок от момента за освобождаване или получаването на заповедта за освобождаването и предизвестието, съкратените работници да се запишат на борсата. Този срок те го изпускат, защото нямат трудови книжки”, каза адвокат Сивов. Сред потърпевшите има жена, която ще се пенсионира през април и не може да уреди документите си.Италианецът имал бизнес в България от няколко години. Фирмата е имала шивашки цех в „Електровакуумния” завод в Сливен. Според потърпевшите работници, до преди няколко месеца шефът им бил коректен с тях, плащал им навреме и ги осигурявал на минимална работна заплата. Те споделили на адвоката си, че цялата продукция от Сливен била изпращана на сестрата на Дероро в Италия и парите били превеждани по нейна банкова сметка. Неговите сметки в България били празни. Освен това машините на фирмата били негодни и не работят, защото собственикът взел важни платки и ги отнесъл в Италия. Според адвоката, Дероро дължи пари още и на фирми, и на частни лица в Сливен.
Общо дълговете му били на стойност около 500 000 лв. Италианецът предупредил работниците си, че няма да плаща на хората, които заведат дело срещу него.Информация на Дарик радио.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби