22.05.2024 14:45

Изчислихме, че ударът е бил с не по-малко от 130 км/ч: Пътен експерт за катастрофата с К. Петков

Видян 1503 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Има няколко предпоставки, за да се случи този инцидент. Автомобилът на НСО е с тегло 3 тона, пострадалият автомобил е 1400 кг. Изчислихме, че ударът е бил с не по-малко от 130 км/ч", коментира в ефира на "Здравей, България" Ивайло Желязков, пътен експерт от Европейския център за транспортни политики.
Според него линията на видимост на пътния участък се скрива от няколко пътни знаци. "Водачът на НСО е имал много малко време за реакция. Предвид удара, който се е случил, той се е движел над позволеното", добави Желязков.
По негови думи това е един от най-натоварените участъци в района. Ограничението там е 90 км. "Ако автомобилът се е движил с 90 км, ударът нямаше да е толкова голям и жесток. Пострадалият автомобил е бил с много стари зимни гуми и с малко тегло. Колата на НСО е изрядна откъм поддръжка", заяви пътният експерт.
След инцидента край Аксаково, разследването около случая продължава. Вчера премиерът Димитър Главчев поиска незабавна проверка във връзка с информацията за асфалтирана част от път в района на Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа с автомобил на НСО.
Малко по-късно случаят взе две глави във варненското Пътно управление - там бяха отстранени директорът на ОПУ инж. Явор Пасев и началникът на отдел "Инвестиционно-ремонтни дейности" Севдалина Казълова.
Асфалт не е положен само на мястото около катастрофата, а и на много места по пътния участък, съобщава още Нова телевизия. Асфалтирането на пътя, където стана тежката катастрофа, е започнало три дни след инцидента.
Преасфалтирането на участъка край Аксаково, където стана катастрофата с джипа на НСО, е било възложено от областното пътно управление на Варна в началото на месеца. Това заяви пред БНТ представител на фирмата изпълнител.




Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог