24.07.2024 11:22

Камала Харис е загубила 92% от персонала си за 3 години: OpenTheBooks

Видян 675 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис има зашеметяващ процент на текучество на персонала от 91,5 %, съобщи организацията за наблюдение на прозрачността OpenTheBooks, позовавайки се на разкрития от Сената. Разкритието дойде дни след като президентът Джо Байдън прекрати кампанията си за преизбиране и подкрепи Харис за свой заместник.

OpenTheBooks, неправителствена организация, която следи за правителствените разходи, анализира списъка с титлите и имената на служителите в Канцеларията на вицепрезидента, който взе от полугодишния доклад на секретаря на Сената.

„Към 31 март 2024 г. само четирима от първоначалните 47 служители от първата година все още са наети - последователно и без прекъсване - от вицепрезидента“, заяви групата.


Процентът на текучество на служителите на Байдън е 77%, тъй като само 127 от първоначалните 560 служители на Белия дом са останали на поста си от 2021 г. насам, твърди OpenTheBooks. 


 За проблемите на Харис със задържането на персонала се съобщаваше и в миналото, като The Hill определи екипа ѝ като „въртяща се врата“. През лятото на 2022 г. сайтът за политически новини заяви, че повече от 13 „високопоставени помощници“ са напуснали вицепрезидента за по-малко от година.

Axios посочи „прегаряне, по-добри възможности и загриженост за това, че ще бъде трайно заклеймен като „човек на Харис““ като някои от причините за високото ниво на текучество в кабинета на вицепрезидента.

Байдън обяви, че напуска надпреварата в неделя, след седмици на нарастващи опасения сред демократите и техните поддръжници относно влошеното му здраве и възприеманата му способност да победи бившия президент Доналд Тръмп през ноември.

Въпреки че Байдън и множество видни демократи подкрепиха Харис като кандидат на партията за президентския пост, кандидатът ще бъде официално определен на националния конгрес следващия месец.


 Пламен Валентинов


 


 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Екшън 28 юли 22:00ч.

Леон 1994 г. ‧ Екшън/Криминале ‧ 1 ч 50 мин

Режисьор: Люк Бесон
В ролите: Жан Рено Леон Натали Портман Матилда Гари Олдман Норман Стансф

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв