20.06.2024 15:21

Ким подари на Путин националното куче на КНДР

Видян 455 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун подари на руския президент Владимир Путин двойка редки корейски кучета, съобщи Корейската централна информационна агенция (KCNA). Двамата държавни глави си размениха различни подаръци по време на разговорите в Пхенян.

Срещата отбеляза първото пътуване на руския президент до Северна Корея от 2000 г. насам. Последното държавно посещение включваше преговори по икономически въпроси, въпроси на сигурността и геополитически въпроси, които завършиха с подписването на Договор за всеобхватно стратегическо партньорство.


Освен президента Путин, руската делегация се състоеше от различни високопоставени служители, включително министъра на външните работи Сергей Лавров, министъра на отбраната Андрей Белоусов, говорителя на Кремъл Дмитрий Песков и съветника на президента по външната политика Юрий Ушаков.

В четвъртък KCNA съобщи, че "Ким Чен-ун е представил на Путин двойка Пунгсан, националните кучета на КНДР, като подарък в градината на държавната къща за гости Кумсусан".


Породата Phungsan е ендемична за планинските райони в северната част на Корейския полуостров. Те произхождат от вълци и се отличават с гъста бяла козина, устойчива на студ. Те са способни да се справят с големи животни и традиционно се използват като ловни кучета в Корея.

В сряда съветникът по външна политика на руския президент Ушаков разкри, че делегацията на Москва е подарила на Ким автомобил "Аурус".

Фамилията автомобили руско производство включва лимузини за високопоставени служители. Путин и Ким се возиха в една от тях при пристигането на руския президент на летището в Пхенян по-рано в сряда.


Според Ушаков руската делегация е подарила на Ким и морски кортик и "много красив сервиз за чай".

Помощникът на президента спря да споделя какво е получил Путин в замяна, като само отбеляза, че и той е получил "хубави подаръци".

"Те са свързани с изображения на нашия президент", добави той, като ги описа като "с доста висока художествена стойност, включително бюстове".


 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ще искате да ви оставят на мира

Ще искате да ви оставят на мира, за да можете да