22.07.2024 09:24

Кличко: Украйна се нуждае от референдум за мир и правителство на националното единство

Видян 2525 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на Киев Виталий Кличко смята, че Украйна трябва да проведе референдум за мир и да създаде правителство на националното единство.

„Близките месеци ще бъдат изключително трудни за Владимир Зеленски. Той ще трябва да продължи войната с нови жертви и разрушения или да обмисли териториалния компромис, предложен от Москва. Но как да обясни на страната, че е необходимо да се откажем от територии, борбата за които струва живота на хиляди наши войници? Каквото и да направи, президентът рискува политическо самоубийство“, каза Кличко в интервю за вестник "Кориере дела Сера".

Той също така призна, че ситуацията до голяма степен зависи от помощта на съюзниците, главно САЩ, където администрацията може да се промени.

„Зеленски може би трябва да проведе референдум. Не мисля, че е възможно да стигне до такова болезнено и важно споразумение сам, без одобрението на хората“, добави Кличко. Според него една от възможностите е "създаване на правителство на националното единство" по примера на Израел след атаката на палестинското радикално движение Хамас на 7 октомври 2023 г.

„Но не съм сигурен, че той (Зеленски) е готов да се откаже от властта, концентрирана в ръцете му, която е гарантирана от военното положение“, добави кметът на Киев. Той смята, че Зеленски е концентрирал твърде много власт в кабинета си, а Върховната Рада практически е загубила значението си.

Кличко отбеляза още, че никой не иска сега да провежда избори, които биха довели единствено до разделение и отслабване на страната. Мандатът на Зеленски като президент на Украйна изтече в нощта на 21 май.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Екшън 28 юли 22:00ч.

Леон 1994 г. ‧ Екшън/Криминале ‧ 1 ч 50 мин

Режисьор: Люк Бесон
В ролите: Жан Рено Леон Натали Портман Матилда Гари Олдман Норман Стансф

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец

Нещата ви ще се подредят добре днешния ден

Нещата ви ще се подредят добре днешния ден, въпреки