19.04.2011 16:47

Лекарска смърт за майка на две деца

Видян 1645 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

30-годишна майка на две деца почина след преглед в болница Св. Анна. Все още не е изяснено дали причината за смъртта й е била лекарска грешка.

В неделя около 21,30 часа Пламена Георгиева влязла в банята, за да изкъпе 7-месечния си син. Държала го в ръце, когато й прилошало. Загубила равновесие, но продължавала да стиска кърмачето. Паднала назад, най-вероятно съзнателно, за да опази рожбата си. При удара получила разкъсно-контузна рана в тила. 

Съпругът й незабавно позвънил на 112 за помощ. Линейка на Бърза помощ откарала майката и детето в спешния център на болница Св. Анна, където и двамата са консултирани заради получените травми. За Пламена, която се оплаквала от болки в тила, освен преглед от дежурния д-р Касабски бил назначен рентген на глава и консултация с неврохирург. След направените изследвания и манипулации семейството се прибрало у дома. Само няколко часа по-късно – в 2,45 часа, се наложило съпругът на Пламена отново да търси помощ на тел. 112. Той с ужас установил, че жена му е в безсъзнание. До пристигането на линейката младата майка вече била издъхнала. 

Вътрешно разследване по случая е започнал шефът на болницата д-р Веселин Николов. За инцидента той научил вчера около 10,30 часа, а информацията му била подадена от личната лекарка на Пламена. Веднага след като разбрал за случая, той свикал всички лекари, ангажирани с лечението на младата майка. Според неврохирурга и направената рентгенова снимка на главата не е имало индикации за травма на мозъка. „Престоят на пациентката в Спешния център е продължил около час и половина. След това тя е изпратена у дома с условието, ако почувства световъртеж, гадене или повръщане, да се върне за нова консултация”, коментира д-р Николов. Част от разследването му за фаталната неделна вечер е и съдебномедицинската експертиза, която ще изготвят патоанатомите. 



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

  Преслава на 40

Преслава на 40

Официално обявявам: вече имам 40 години ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес вашето умение да комуникирате ще бъде ключово

Днес вашето умение да комуникирате ще бъде ключово за