28.05.2024 21:05

Малките гъстонаселени евространи да се замислят: Путин

Видян 993 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Малките гъстонаселени европейски държави трябва да се замислят, преди да настояват за насочване на оръжия с голям обсег към руските територии, защото това може да предизвика рекация, която няма да харесат", заяви на тръгване от Узбекистан, където беше на официално посещение през последните 3 дни Владимир Путин.


Така той отговори на изявленията на шефа на НАТО Столтенберг в София, който допусна на Украйна да бъде разрешено да използва такива оръжия, доставени от членове на НАТО, за поразяване на цели в териториите на Кремъл. "Когато беше премиер на Норвегия преговаряхме добре по най-различни, включително чувствителни въпроси, и се разбирахме", заяви още Путин. 


"Истината е, че и сега всеки ден има удари по пограничните ни райони с Украйна, но никоя чужда медия не отбелязва щетите и мирните жертви. Именно заради това водим настъпление в Харковска област, правим санитарен кордон, за да не може да бъде обстрелвана нашата територия, за което предупредих половин година назад, но не бях чут", добави руският президент.


Той коментира и идеята за заместване на украински части по границите с европейски войници. Даже се пошегува в този смисъл: "Другите един ден може и да си тръгнат, ако дойдат, но поляците няма повече да мръднат оттам".


Путин заяви, че от началото на т.нар. Специална военна операция са убити над половин милион украински войници. Според него причината, че все повече наемници от Франция и други страни загиват, кара властите в тези страни да говорят за легализиране на ударите с техни оръжия по руска територия.


"Още преди 10 години започнаха да ни дразнят с Донбас, преди 8 години ни подведоха, че искат мирно решение на конфликта там, последно през март 2022 г. Украйна подписа споразумение за примирие - имам парафирания от ръководителя на нейната делегация документ, за да оттеглим войските си под Киев, но беше принудена да го прегази.


Струва ми се, че някой иска да прехвърли цялата вина за случващото се на сегашната украинска власт", заяви Путин. Като юрист той направи "предварителен анализ" на чл. 111 от украинската Конституция във връзка с изтичането на президентския мандат на Зеленский на 20 май при отменени избори. Според текста на основния закон на Киев при изтекъл президентски мандат и военно положение, този мандат не се продължава, а върховната власт преминава в председателя на парламента, понеже само срокът на управление на Радата се удължава.


Путин направи анализ и на "опитите на Държавния департамент", както ги определи, да въздействат за антируски настроения в бившите републики от СССР, извън Украйна, като той отбеляза многобройни совалки напоследък. И на този фон изрази увереност, че това не се отнася за Узбекистан, като похвали за позицията своя колега и домакин, на когото направи реклама и заради постигнатия 6% икономически ръст миналата година, който според него е един от най-големите в света.


Завършил монолога си на летището в Ташкент, властелинът на Кремъл отпътува за Москва, а говорителят му Песков заяви пред медиите, че след кацането  се отправя направо в работния си кабинет, където ще продължи деловата си програма. 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Научихме да лъже и изкуствения интелект

Научихме да лъже и изкуствения интелект

Някои хора имат невероятната способност ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

везни