Най-добрите ол инклузив курорти в Европа за семейства

Свързани новини

08.06.2024 07:36

Най-добрите ол инклузив курорти в Европа за семейства

Видян 3525 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Elix, част от колекцията Mar-Bella, Парга, Гърция

Подобно на пищно леговище на Бонд, издигащо се от морето, Elix е майсторски клас по гостоприемен хотелски дизайн с извисяващия се таван на лобито и гигантските прозорци, които се наслаждават на блестящите йонийски гледки. Децата от всички възрасти ще харесат пътуването с моторна лодка от Корфу дотам, ако изберете този маршрут (трябва да го направите), и ще запомнят завинаги миниатюрния фуникуляр, който превозва гостите до и от защитеното плажно заливче под него.



В същото време родителите и малчуганите ще харесат миниатюрната къщичка, която обикаля около основния отопляем инфинити басейн, за да побере идеално дребните гребци. Храната е изцяло местна и доста неустоима, дори и за тези с недоразвити вкусови рецептори (в случай на криза има неограничен сладолед през целия ден), всяко заведение за хранене има прекрасна - безопасна за децата - гледка към хоризонта, а в цената е включено и хранене навън. Детският клуб Grasshoppers' Adventures предлага стандартизирани от Ofsted Worldwide Kids Company грижи за деца на възраст от 4 месеца до 12 години (за деца под 4 години се заплаща допълнително), като преживяванията варират от роботика и грънчарство до театър, екопътеки и майсторски класове за готвачи, а нетърпеливите тийнейджъри (и възрастните) са примамени да изключат екраните и да изследват чрез сесии с водни колела и канута.


Grand Palladium Sicilia Resort & Spa, Италия




Този мегакурорт с 469 стаи на брега на морето беше изцяло обновен преди откриването си през 2021 г. и се отличава в този списък с VIP концепцията си „Signature Level All-Inclusive“, която стартира през юни 2023 г. Тя осигурява достъп до всички видове специални зони, като например ексклузивен басейн и частни части от плажа и някои ресторанти, и включва личен иконом, който ще се погрижи за всяко ваше предпочитание, чак до закуските в минибара, които се зареждат ежедневно. Освен това ви дава право на приоритетна резервация в миниклуба - място за деца от 4 до 12 години, в което се провеждат занимания с изкуство и занаяти, спортни и образователни игри и има собствен басейн. Междувременно Baby Club е за бебета, малки деца и деца в предучилищна възраст от 1 до 3 години, а The Black and White Junior Club е частно пространство за тийнейджъри до 16 години, където могат да играят видеоигри и други подобни.


Местоположението на Grand Palladium Sicilia в симпатичното градче Campofelice di Roccella и близостта до Палермо, както и до крайбрежни места като Чефалу, Багерия, Термини Имерезе и Монреале, природни резервати, включително Serra Guarneri, и тихи плажове в Mazzaforno и Settefrati, също е чудесно за семейства, които обичат да изследват. За тези, които не обичат, или за почивните дни, на място има спа център само за възрастни, пържоли и сицилиански ястия наред с други кухни в трите а ла карт ресторанта и шест бара (Signature Level включва „премиум“ напитки).



Ikos Porto Petro, Майорка, Испания

На първо място в списъка на всички фенове на ол инклузива в момента е Ikos. От 2015 г. насам тази новаторска гръцка група е открила не по-малко от седем хотела, разцъфнали в Средиземно море от Халкидики до Корфу и Кос, от континентална Испания до Майорка (а в близко бъдеще ще се насочи и към Португалия). На последните Балеарски острови Ikos Porto Petro отваря врати през 2023 г. в едноименното заспало рибарско селище.


Концепцията на марката за „безусловен лукс“ е внимателно вплетена във всяко място, чрез внушителните, но подходящи за семейства ресторанти, ръководени от готвачи, носители на звезди Мишлен (Еторе Ботрини, Давид Ибарбур и Тиу в Porto Petro), и предлагащи здравословни менюта за деца и малки деца; безбройните вина и коктейли, от които да избирате, и прочутия Taittinger, който се налива безплатно за всеки (възрастен) гост; както и готовите Teslas за семейни приключения (след почивка от споменатия Taittinger). Осигурени от Ofsted грижи за деца от 4-месечни бебета до 17-годишни деца в огромния детски клуб или на територията на хотела, както и 30-минутно (красиво) гледане на деца на плажа или край басейна, достъп до спа-басейна и термалния апартамент, екскурзия с вечеря в местна таверна и дори местни културни пасове за възрастни.



Hillside Beach Club, Фетхие, Турция




Не е чудно, че това емблематично турско убежище в стил „бохо“, внимателно замаскирано в частен залив и заобиколено от борови дървета и зелени планини, се радва на толкова много посетители (68%). Има „Тих плаж“ само за възрастни, където се намира спа център с къщичка на дървото, специализиран в дестресиращи балийски масажи и турски бани, всичко това под звуците на птичи песни, водопад и аромат на цветя, както и допълнителен „Плаж на спокойствието“ само за възрастни, на кратко разстояние с моторна лодка, за възрастни, които искат наистина да се откъснат или да възстановят връзката си.


След като се върнете освежени, в курорта има плаж, подходящ за деца (и трите плажа са отличени със Син флаг), както и детски парк за деца под три години с басейн, детска площадка, пясъчник и аквапарк. Детският клуб за деца от 4 до 12 години предлага всичко - от работилници за диджеи и пиано до създаване на роботи или филми, уроци по тенис, кино на открито и професионални вечерни представления, както и по-приключенски занимания с уиндсърф, гмуркане, уейкборд и много други.


Макар че популярният пакет „пълен пансион плюс“ не е пълен ол инклузив, той покрива всички храни и напитки (вино, бира и безалкохолни напитки) с ястия в турския и средиземноморския основен ресторант, където ще намерите менюта за малки деца и специален готвач за бебета. След вечеря може да инвестирате в детегледачка, за да се присъедините към някое от партитата по случай залеза или да посетите някой от седемте бара на хотела.


Tivoli Alvor Algarve Resort, Португалия

Открит отново след ремонт през пролетта на 2024 г., Tivoli Alvor е нашият голям и смел вариант. Разположен на площ от почти 28 акра с 491 стаи за гости, ол инклузивът тук се разпростира дори извън територията на комплекса до най-добрите местни ресторанти, тематични паркове и атракции като Zoo Marine, Slide & Splash или Lagos Zoo. В курорта има не по-малко от шест басейна (пет отопляеми и открити, един вътрешен; един за възрастни, един за деца - с пързалки - и четири за семейства), четири ресторанта, два бара и уелнес център с турска баня, сауни и спа процедури, и дори барове.


Междувременно детският клуб е предназначен за деца на възраст между 4 и 12 години и включва нова детска площадка и миниголф, както и зала за игри, а тийнейджърите имат възможност да се включат или да играят футбол, тенис и падел. Можете да избирате между стандартния или още по-ексклузивния премиум ол инклузив, като последният предлага достъп до ВИП зони, един 30-минутен масаж и обновяване на минибара. Всеки в курорта може да участва в това, което звучи като най-забавното: безплатен трансфер с миниатюрно влакче до пясъчните плажове или до село Алвор.



Paradisus Гран Канария, Испания

За екипажите, които търсят печелившата комбинация от ол инклузив и зимно слънце, това ново място на Канарските острови си заслужава да бъде разгледано. Paradisus Gran Canaria, който е дело на Meliá Hotel International, огромната и бързо разрастваща се испанска компания, която стои и зад ZEL, новата връзка с Рафаел Надал, стартира през 2023 г. Неговата сделка „Destination Inclusive“ включва преживявания извън територията на острова като походи в „Свещената планина“, дегустации на кафеени плантации и обиколки на дестилерия за ром, като част от стремежа на марката да свърже гостите с по-широката среда на острова.


Това важи и в двете посоки - органични продукти от минибара, произведени от местни занаятчии, и канарска храна, която се сервира (заедно с други международни ястия) в деветте зони за хранене. Клубът Kidsdom, отворен за деца на възраст от 5 до 10 години, също е насочен към устойчивостта (и разполага с площадка за пръскане), докато по-големите деца се забавляват със спорт, видеоконзоли и филмови вечери. Смарт стаите са дело на студио ASAH на архитекта Алваро Санс, който стои зад десетки хотели, пръснати по света, включително Nikki Beach и Nobu Ibiza. Семейната оферта Nikté (или „водно цвете“) включва приоритетни резервации на стаи и ресторанти за деца, консиерж услуги и достъп до водния кръг на спа центъра.


Залив Daios, Крит, Гърция




Този семеен курорт, разположен в мечтан пясъчен залив, осеян с маслинови дървета и идеален за игра на децата, се състои от няколко красиви вили с каменни стени, които се издигат към плажа в амфитеатрална форма и всяка от тях има прекрасна гледка към морето. Ако е възможно, изберете вила със самостоятелен басейн: той се предлага с всички надуваеми детски принадлежности, от които децата могат да се нуждаят. Яслите, детските и детските клубове, в които работят многоезични медицински сестри от WorldWide Kids Co, могат да занимават малчуганите на възраст от четири месеца до 12 години (за деца под четири години се заплаща допълнително) с търсене на съкровища, дино приключения и изследване на космоса, както и да ги наблюдават по-късно вечер, за да могат родителите да вечерят на спокойствие заедно.


Ако можете, изберете двуетажна вила в залива Vathi: тя не само има изглед към безкрайния басейн, терасата и самия красив залив, но и децата могат да спят на разтегателен диван в собствената си горна част с отделна баня. За а ла карт хранене в шестте ресторанта, богата винена листа и безсрочен рум сервиз преминете към Residents Club - след като спестите пари с офертата Kids Stay Free, която важи за бебета до двегодишна възраст (и може да включва стълбищни врати и бебешки монитори), деца от две до 12 години в апартаменти и вили и първо дете на възраст между две и 12 години в луксозни стаи.



Naturhotel Forsthofgut, Leogang, Австрия

За семейства, които карат ски навън, карат ски заедно или дори не карат - тук има много услуги за грижа за децата - от безплатния пакет с бебешко оборудване до седемдневния детски клуб Rocky's Kids Club за деца от 2 до 14 години, който включва всички хранения и забавления като помощ при миниатюрните животни във фермата на място или изработване на изделия в работилницата за дърво Art Studio, както и закрит паркур и място за прожектиране на филми за по-големи деца. Не говорим за уроците, екскурзиите и партитата с понита, които се предлагат в училището по езда (където можете да наемете и конюшни за собствените си коне), за местните алпаки и магарета, които семействата могат да разхождат, както и за седмичното хранене в резервата за елени на собственика на курорта Кристоф Шмук.


Има и седем басейна - един със 70-метрова водна пързалка; други са предназначени само за малки деца и бебета - плюс естествено езеро за плуване, отворено целогодишно (освежаващо). Доста уникално е, че има както семейна и детска спа зона, предлагаща уроци по плуване, така и - напълно отделно - спа място и езерна къща само за възрастни. Храната в четирите ресторанта, които също са разделени на подходящи за деца и без деца, е изцяло органична. Многобройните семейни апартаменти включват двуетажни легла в отделни детски стаи, а Garden Lofts разполагат с тераса и хидромасажна вана, а много от вариантите се отличават с гледка към езерото и планината. 


Domes Aulūs Занте, Гърция

Най-приятелски настроеният към семейството хотел от колекцията Domes, която включва 13 обекта в Гърция и Португалия, Domes Aulūs Zante е открит през лятото на 2022 г. в защитен резерват за костенурки на най-дългия плаж на острова. Сдържан, бавен, фокусиран върху устойчивото развитие, той е още един от новата школа на ол инклузивите в Средиземноморието, разположен в 230 акра борова гора с бял пясък и с просторни апартаменти в земни тонове, в които могат да се настанят до шест души.


Интерактивният детски клуб, вдъхновен от образователните методи на Монтесори и Реджо Емилия и отворен за деца на възраст от 4 до 12 години, отговаря на стандартите на британския Ofsted и включва класна стая с беседка на плажа и ботаническа еко градина, където вашите „скаути-костенурки“ могат да научат как да поддържат местообитанието на местните влечуги.


Цялото семейство може да се включи в екологични екскурзии за рециклиране и посещения на ботанически градини или да се запознае с фермерите и рибарите, които снабдяват ресторантите на курорта. А тези, които желаят още по-ексклузивен престой, могат да изберат секцията „Cool Living“: „хотел в хотела“, който включва апартаменти в частна зона със специални услуги на консиерж.


Източник: cntraveller.com


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Вера Йоурова

ЕС обвини Telegram, че крие обхвата си

Telegram не предоставя достатъчно данни за ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв