21.07.2024 08:15

Най-лошият кошмар на Скорпиона

Видян 12369 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Нюкий, Англия, има седем от тези очарователни малки същества и те продължават да са едни от най-популярните животни. Вижте нашите 5 най-забавни факта за сурикатите, за да разберете защо, и научете за някои от невероятните им странности и поведение, които може да ви изненадат!

1. Общностни същества

Сурикатите са изключително социални животни и живеят на големи групи, известни като „тълпи“ или „кланове“. Тези групи могат да се състоят от до 40 индивида и са силно организирани, като всеки сурикат има определена роля в групата.

2. Умели стражи

Сурикатите притежават забележителна система за охрана. Тези остроумни индивиди се редуват да стоят на стража върху термитници или скали, докато останалите търсят храна. С бдителните си очи и отчетливите си алармени сигнали те предпазват останалите членове на групата от потенциални хищници.

3. Подземни суперзвезди

Сурикатите са майстори на копаенето! Те прекарват голяма част от времето си под земята, като създават сложни системи от копанки с множество входове и различни камери за различни цели. Това е все едно да си имат собствено имение за сурикати, снабдено със спални помещения, детски стаи и складови помещения.

4. Похапващи скорпиони

Вярвате или не, сурикатите имат вкус към скорпионите! Въпреки отровното жило на скорпиона сурикатите са развили уникално умение. Те проявяват смело поведение на „боравене с жилото“, при което внимателно отстраняват жилото, преди да погълнат хрупкавия деликатес.

5. Съвместна грижа за децата

Сурикатите са най-добри отборни играчи, дори когато става въпрос за отглеждане на малките им. Макар че доминиращата двойка се занимава основно с чифтосването, цялата група се грижи за малките. От редуването на грижите за децата до помощта на кърмещите женски при храненето - това е истинско сътрудничество, което гарантира оцеляването и щастието на очарователните малки сурикати.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Най-лошият кошмар на Скорпиона

Най-лошият кошмар на Скорпиона

В Нюкий, Англия, има седем от тези ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 20 юли 21:00ч.

Код: Ангелът

Режисьор: Рик Роман Уоуф
В ролите: Премиера в България: 30.08.2019 Световна премиера: 23.08.2019 Жанр: Екшън, Трилър САЩ / 2019 / 121 минути Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст Сценарист: Катрин Бенедикт, Крайтън Ротънбъргър Режисьор: Рик Роман Уоуф В ролите: Дже

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци