29.10.2008 11:37

Не дадоха парното на общината

Видян 1331 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Представителите на Министерството на икономиката и енергетиката са отказаха да увеличат капитала на Столична община в  "Топлофикация – София" с 55 млн. лв., с които да бъдат покрити текущите задължения на топлофикационното дружество към


"Булгаргаз". Това съобщи пред журналисти общинският съветник от ГЕРБ Валя Чилова, която представляваше Столичната община на Общото събрание на "Топлофикация – София", предаде БТА.


Мотивите на министерството са, че увеличението на капитала може да се разглежда като държавна субсидия, което е неправомерно. Общината е поискала да увеличи за своя сметка капитала като инвестиция от страна на собственика на дружеството, за да бъде извършено неговото оздравяване и че това е и становището на Сметната палата. Столична община трябва да получи разрешение от банките кредиторки, преди да увеличи капитала, е  вторият аргумент на икономическото ведомство.                              „Не съм мислил, че това правителство ще работи срещу града“, каза на нарочен брифинг след това кметът Бойко Борисов. „Държавата иска да извърши приватизацията на „Топлофикация–София” заради стратегически инвеститори“, коментира той.                             „Софиянци нека да знаят, че повече от това ние няма какво да направим. Като им стане студено, да отидат на „Дондуков” и да питат защо. При нас повече въпроси няма”, беше категоричен кметът.   „Връх на цинизма от страна на държавата е, че на общото събрание е бил изпратен адвокат `77 набор с пълномощно от министъра на икономиката и енергетиката“, смята кметът. „За създалата се ситуация трябва да се поемат политически отговорности“, каза от своя страна шефът на СОС Андрей Иванов.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес не се колебайте да се изявите

Днес не се колебайте да се изявите в област, в която