Свързани новини

26.05.2013 11:49

Недовършен колектор превърна Русе в море

Видян 731 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Това става ясно от думите на шефа на общинската дирекция „Сигурност и управление при кризи” Спасимир Димитров. Поради това, че колекторът не работи, водите от двата квартала „Дружба” и „Чародейка” се стичали по бул. „Христо Ботев”. От фирма „Мели”, които имат ангажимент да чистят шахтите, отваряли капаците за да може да се изтече водата, след което отново ги затваряли. Канализацията явно е в изправност, защото час след спирането на валежа огромните „езера“ вече се бяха оттекли.


Колекторът е неотменна част от проект на стойност 58 милиона евро, отпуснати по програма ИСПА и от държавния бюджет, съобщава ruse-news.com. Първоначалният график предвиждаше рехабилитацията на ВиК-мрежата, изграждането на новата пречиствателна станция и колекторите, да приключи на 29 декември 2010 г. Заради забавяне от страна на изпълнителя – „Строително-предприемачески холдинг“, срокът не беше спазен. 


От бенефициента по програмата – Министерството на регионалното развитие и благоустройството успяха да издействат едногодишна отсрочка. И този срок обаче не беше спазен и на 27 декември 2011 г., вместо на целия проект, премиерът тогава Бойко Борисов преряза лентата само на пречиствателната станция.


От Министерството на регионалното развитие и благоустройството са успели да убедят чиновниците в Брюксел да не ни налагат санкции и да не се налага да връщаме парите по договора, предаде БЛИЦ.



Етикети
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец