28.08.2024 10:45

Ново обвинение срещу Тръмп

Видян 793 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специалният прокурор Джак Смит внесе нов обвинителен акт срещу бившия президент и кандидат за нов мандат в Белия дом Доналд Тръмп.

Обвинителният акт от 36 страници, внесен от специалния прокурор Джак Смит, е опит да бъдат съобразени обвиненията срещу Тръмп с решението на Върховния съд на Съединените щати от миналия месец, който постанови, че президентите се ползват с широк имунитет от съдебно преследване за действия, извършени в рамките на мандата им.

От новия обвинителен акт са премахнати някои точки, но в него се съдържат същите четири наказателни обвинения, които имаше и в стария, включително за заговор за измама на Съединените щати.

Това е сигнал, че Смит вярва, че решението за имунитета на Върховния съд не представлява голяма пречка за подвеждането под отговорност на бившия президент.

По-конкретно, обвинителният акт е променен, за да се премахнат обвиненията, включващи служители на Министерството на правосъдието и други държавни служители.

Тръмп реагира на новия обвинителен акт с постинг в неговата социална мрежа "Трут", в който казва, че: "На нито един друг кандидат за президент или кандидат за която и да е друга държавна длъжност не се е налагало да се сблъсква с атаки, идващи от офиса на политическия му опонент, използващ законите в своя услуга".

Според анализатори е почти невероятно делото да започне да се гледа по същество преди изборите през ноември, а и в месеците след тях.  

Кандидатите на демократите за президент и вицепрезидент на САЩ  - Камала Харис и Тим Уолц, ще дадат интервю пред Си Ен Ен в петък през нощта българско време. Това ще бъде първото интервю на Харис, след като зае мястото на Джо Байдън след оттеглянето му от надпреварата за вота през ноември. От щаба ѝ отхвърлиха твърдението на съперника Тръмп, че двамата са се съгласили микрофоните им да бъдат изключени, когато не говорят, по време на дебата между тях, предвиден за 10-ти септември. От кампанията на Харис казаха, че въпросът все още е предмет на преговори с телевизия Ей Би Си, която ще бъде домакин на дебата.

Двата щаба влязоха в сблъсък, след като от екипа на вицепрезидента поискаха връщане на правилото за отворени микрофони, докато Тръмп заплаши да се откаже и намекна, че телевизията проявява пристрастност.





Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Ружди Ружди

България с трима участници на паралимпийските игри

Паралимпийските игри в Париж ще бъдат ...

реклама

към тв програма тв програма

НОВА 01 септември 22:30ч.

Бен-Хур

Режисьор: Тимур Бекмамбетов
В ролите: Джак Хюстън, Морган Фрийман, Тоби Кибъл

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион