Свързани новини

04.03.2009 15:07

Общински апетити поглъщат частен имот

Видян 1063 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичната община в лицето на гл. арх. Петър Диков не се спира и пред решение на съда, за да придобие апетитен частен имот в р-н „Красно село“. Това става ясно от писмо на потърпевшия собственик Ангел Величков, изпратено до 19`.


Първата стъпка за „приватизиране“ на празното дворно място, което се намира на бул. „България“ – Мотописта, е заповед на арх. Диков, въз основа на която имотът е отреден за „озеленяване“, се казва в писмото. Според Величков „целта на главния архитект на София и компания е имотът да бъде приобщен към съседен нему и върху двата парцела да бъде построен жилищен блок за „наши хора“.


Собственикът подава жалба в съда, в която иска отмяна на заповедта. Въпреки че магистратите се произнасят в полза на жалбоподателя, проблемите му не свършват до тук. С решение на дирекция „Инвестиционно отчуждаване“ към Столичната община стартира процедура за отчуждаване на имота.


Законът разрешава тази процедура само в случаи, когато имоти са нужни за инфраструктурни цели. За имота на бул. „България“ обаче такива не били посочени. Според потърпевшия собственик това е „незаконна схема за заграбване на частни имоти и отстраняване на техните собственици“.


Това не е първият драстичен случай, за който 19` алармира. Както вече писахме „отчуждаването“ е приложено за терена на Софияленд.


Не се щадят и паметници като например къщата на големия завой на ул. „Раковски“, при която е приложена схемата „Батко и братко“.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да се отвори интересна възможност

Днес може да се отвори интересна възможност, като