30.09.2009 16:16

Околовръстното става градска магистрала

Видян 2061 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Околовръстният път на София да стане градска магистрала. Това се  предвижда  по отношение на транспортната система на столицата,  стана ясно вчера на заседание на архитектурната комисия на Столичния общински съвет. Обсъдени бяха измененията на Общия устройствен план на града, съобщи Фокус. Ще има промяна и на западната тангента, като се оптимизира връзката между „Люлин” и „Обеля”. Предлага се и удължаване на бул. „Царица Йоана” към Околовръстния път.
Измененията предвиждат и намаляване на застрояването в южните територии на града. За сметка на това трябва да се развият северните райони. Ще бъде подобрено съответно и транспортното обслужване на тези територии, като се подобрява и връзката между населените места там.
Трамвайният транспорт също ще бъде оптимизиран. Предвиждат се  нови маршрути, а отпадат тези, които съвпадат с линията на метрото. Например – ще има трамвай от Семинарията до Студентския град. Другото ново трасе е от бул. „Драган Цанков” към „Искърско шосе”. Линията ще бъде продължена до новопредвидено гробище и до „Враня”.
По отношение на зелените системи в София според измененията ще се запазят големите градски паркове и ще се формират нови зелени площи. Границите на парковете вече са отбелязани графично. Отбелязани са и коритата на всички реки. Направена е специална разработка за спортните съоръжения и системата на спортните терени. Спортната академия и Зимният дворец ще получават статут на спортни атракции.
Що се отнася до зоните по НАТУРА – там се предвижда оценка за съвместимост. В зоните, граничещи със зони по НАТУРА, пък ще бъде ограничено строителството.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион