Свързани новини

14.02.2011 15:51

Партньорът по джудо на Путин – милиардер на годината в Русия

Видян 2364 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Партньор по джудо на руския премиер Владимир Путин е сред най-забогателите през последната кризисна година в целия свят. Аркадий Ротенберг, заедно с по-малкия му брат Борис Ротенберг, са се изкачили в класацията на 114 руски милиардери, пише авторитетният Файненшъл Таймс. В същото време собственикът на футболния клуб Челси Роман Абрамович изпада от тройката.


За втора поредна година номер едно е собственикът на металургичния комбинат Новолипецк Владимир Лисин, зобаготял с 10 млрд. в зелено: от 18,8 млрд. долара до 28,3 млрд. долара. Най-богатият ерген Михаил Прохоров също запазва втората си позиция по богатство, възлизащо на 22,7 милиарда долара. В края на миналата година той представи линия хибридни автомобили. Алишер Усманов, собственик на Арсенал, издател, металургичен магнат и президент на световната фехтовка е на трето място с 19,9 милиарда долара. Абрамович заема пета позиция със 17,1 млрд. долара, а преди него е Олег Дерипаска с 19 млрд. долара.


Премиерският приятел от татамито Аркадий Ротенберг е скочил напред със 17 позиции в списъка на най-заможните руснаци, заемайки 63-о място, като богатството му се оценява на 1,75 милиарда долара или 3,5 млрд. заедно с брат му Борис. Аркадий управлява клуба по джудо, на който Путин е почетен председател, както и фирмата Стройгазмонтаж, която гради  Северен поток за Газпром. Съпругата на бившия московски кмет Юрий Лужков Елена Батурина е отбелязала най-голям спад в позициите си. Тя се е преместила с 47 места назад до 94-то място, като състоянието й е намаляло наполовина до 1,1 милиарда долара.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец

Днес ще имате динамичен ден

Днес ще имате динамичен ден, изпълнен с интересни