17.05.2009 14:53

Пикник - протест на младите учени на площад "Независимост "

Видян 1218 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С плакати, на които пише " 63 милиарда външни задължения" и "150 милиарда фирмени задължения" започна акцията "Пикник 3- та степен" на младите учени от сдружение "Cogito" днес точно в 11 часа, предаде БГНЕС.


На зелените площи между Министерски съвет и Президентството те монтираха барбекю, което ще остане празно края на техния протест срещу разрухата в образованието и науката България. "До кога бъдещето и развитието на България ще бъдат жертвани в полза на собствениците на фирми и олигарсите", призоваха от микрофоните, монтирани на площад "Независимост", Орлин Йорданов и Христо Лафчиев от Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН, Христо Колев от Института по катализ към БАН и други техни колеги. "Ние не вярваме в непрозрачното разпределяне на средствата за избрани фирми, които ще се вземат от най-належащите нужди на българската наука и образование", заявиха те. Младите учени припомниха, че от ОЛАФ убедително са доказали, че честно разпределение на обществените средства в България не съществува. Днес сблъсъкът е между две идеи и две визии за бъдещето ни: дали да бъдем страна на обслужващия персонал или страна с развита икономика със силно образовани хора, казаха в своето обръщение младите учени. Те са убедени,че до сега всички правителства от последните 20 години не вложиха средства в интелекта и сивото вещество за да върви страната напред и да бъде със силно присъствие в ЕС." Единственият път България да излезе от кризата е образование и наука", настояха младите учени. В четвъртък те ще дадат пресконференция от 11 часа в "София прес", на която ще изложат своите анализи и ще представят по-обстойно идеите си, за да се спре изтичането на високо образовани хора от страната.



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ако днес нещо ви тревожи, задайте въпросите си на правилните хора

Ако днес нещо ви тревожи, задайте въпросите си на