Мартин Димитров каза, че депутатите от ПП-ДБ поискали копие от руската страна, но и оттам такова не било осигурено.

Свързани новини

29.03.2024 10:47

ППДБ иска комисия за пътната карта и Турски поток

Видян 535 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ПП-ДБ са внесли проект на решение за съставяне на временна комисия, която да изследва фактите и обстоятелствата около изчезналата пътна карта за "Турски поток", която впоследствие беше намерена в имейлите на руски депутати, и всички факти и обстоятелства около изграждането на газопровода "Турски поток", обяви в кулоарите на парламента депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев.

На въпрос защо чак сега се настоява за тази комисия, той обясни, че темата е била обект на обсъждане по време на преговорите между тях и ГЕРБ-СДС за създаването на правителството. Според Сабрутев те отказвали въпросът да бъде разгледан от Народното събрание.

    "Обществото трябва да знае защо България осигури стартиране на войната в Украйна, защо България даде тази възможност на Русия. Българските граждани трябва да знаят защо бяха похарчени 3 млрд. лева за руска тръба, която ще превозва руски газ", заяви той.

Ивайло Мирчев заяви, че още на 6 март от ПП-ДБ са попитали енергийния министър дали показаната "Пътна карта“, която бе изкарана в последните седмици, е истинската. По думите му самото енергийно министерство не е убедено как изглежда тя.

    "Имахме тръба, която идваше от Русия към България, нямаше никаква причина да бъде строен "Турски поток", тъй като ние освен че загубихме 3 млрд. от строителството, загубихме 2 млрд. от транзитните такси, които България щеше да получи от тази стара тръба, изградена по съветско време. Елементарни сметки показват, че минимум 30-40 години трябва да се възвърне инвестицията в "Турски поток", но по-важното е, че България обслужи геополитическия интерес на Путин, защото построявайки "Турски поток" дадохме повод на Путин да започне войната в Украйна", каза Мирчев.

Мартин Димитров каза, че депутатите от ПП-ДБ поискали копие от руската страна, но и оттам такова не било осигурено.

    "Това означава, че нещо крият, а в енергетиката ангажиментите са за милиарди. В процеса на преговорите ние предупредихме колегите от ГЕРБ независимо какво ще стане с преговорите, че ние ще искаме да има такава комисия. Ако трябва такава, ще има и в този парламент, и в бъдещия", допълни Димитров.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Интуицията ви ще бъде изострена днес

Интуицията ви ще бъде изострена днес, което може да ви