Свързани новини

20.04.2009 11:25

Предстои първа копка на второ полицейско управление в Стара Загора

Видян 1901 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков ще направи първата копка на строежа на Второ РУ в Стара Загора. Церемонията ще се състои в сряда, 22 април 2009 г., от 10.30 часа пред сградата на бившето Административно бюро в кв. “Железник” на ул. “Ар. Хр. Димов” 37., съобщиха от ОД на МВР, Стара Загора, цитирани от БГНЕС.


Второто районно управление в Стара Загора ще бъде построено отдалечения от централната градска част кв. “Железник”, в който живеят над 13 000 души. Още над 25 000 населяват съседните квартали “Три чучура”, “Три чучура – север”, “Казански” и вилните зони на “Седми километър” и “Черния мост”. В тази част на града са концентрирани множество търговски обекти и учебни заведения, сред които и Тракийския университет. Новото районно управление ще обслужва и сложните като оперативна обстановка квартали “Лозенец”, “Македонски” и населените места западно от Стара Загора. Локализацията на полицейски сили в този район, чрез създаването на второ РУ, ще има превантивен ефект по отношение на битовата престъпност, наркоразпространението и опазването на обществения ред, ще осигури по-достъпно полицейско обслужване и ще способства за повишаване сигурността на гражданите в района.


Проектът предвижда новото полицейско управление да разполага с една наистина модерна сграда, съответстваща на нормативните изисквания, на нуждите на гражданите от достъпно полицейско обслужване и предоставяща условия за работа, напълно съотносими с тези, в които работят полицейските служители в страните от ЕС. Първият етаж ще бъде обособен като зона за обслужване на граждани със съответните звена “Български документи за самоличност”, “Пътна полиция”, “Контрол на общоопасните средства”, удобна приемна с банков клон, пунктове за копирни услуги и др. Новата сграда ще разполага с шест различни помещения за задържане (съобразно нормативните изисквания); стаи за полицейска закрила; зали за разпити и разпознаване; помещения за свиждане; заведение за отрезвяване. Осигурени са достатъчно на брой, удобни и достъпни за гражданите помещения за полицейските инспектори от териториална полиция и разследващите полицаи. Проектът предвижда и изграждането на стрелбище и спортна зала, в които служителите на реда да поддържат своята физическа и стрелкова подготовка. Средствата по проекта са осигурени от МВР. Срокът за изпълнение е 24 месеца. Стара Загора е единствения голям областен център, обслужван досега само от едно районно полицейско управление. Освен областния град, РУ на МВР – Стара Загора изпълнява своите задачи по противодействие на престъпността и опазване на обществения ред на територията на още 64 населени места в две общини – Стара Загора и Опан. Общата обслужвана територия е 1 276 кв. км с население – около 186 хиляди души. Тук живеят и още над 10 000 души - чужденци и студенти. В общината има множество значими стопански, промишлени, културно-исторически, развлекателни и туристически обекти, оттук преминават важни пътни артерии с интензивен трафик. За 2008 г. в РУ на МВР – Стара Загора са регистрирани 1556 престъпления, което формира интензивност на престъпността 842 на 100 000 души. Разкрити са 892 (57,33% ) от престъпленията регистрирани през 2008 г. и още 110 престъпления, регистрирани в предходни години. Образувани са 1653 досъдебни производства, по 977 от които са приключили с повдигнати обвинения. Станали са 1451 пътнотранспортни произшествия, от които 286 тежки, с 36 загинали и 367 ранени. През 2008 г. полицаите от РУ МВР са посетили 13 769 сигнала за престъпления и нарушения на обществения ред и са провели над 150 специализирани полицейски операции. Служителите на управлението са участвали в охраната на 756 масови публични и спортни мероприятия и са оказали близо 18 000 съдействия на други органи (17 797). Съставени са 19 426 акта за установени административни нарушения.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

пенсии

8,5 млрд. лева са разходите за пенсиите към края на май

Разходите за пенсии към края на май са 8,5 ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

С някои проблеми трудно ще се справите сами

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. С някои проблеми трудно ще се справите сами, така че не