"Имам актуално предложение: “Продължаваме промяната” да се прекръсти на “Продължаваме промяната заедно с мафията”", написа лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов във "Фейсбук" по повод предстоящата среща между ПП и ГЕРБ-СДС.  


"Гледах интервю на Кирил Петков, в което той обясняваше причините за съгласието на “Продължаваме промяната” да направят среща с ГЕРБ идната седмица. Среща, на която да обсъждат възможността за съставяне на правителство. Гледах го как се обяснява, как се гъне, как се върти и как се опитва да отговори на въпроса “Защо?”. Защо след всички тежки думи, които изговориха той, Асен Василев и другите от “Продължаваме промяната” - за кражбите на ГЕРБ, за корупцията на ГЕРБ, за модела “ГЕРБ”, който трябва да бъде изкоренен, за престъпленията на ГЕРБ, за отвращението към ГЕРБ - защо те, от “Продължаваме промяната”, сега ще се срещат с ГЕРБ?", добави Трифонов. 


И продължи: "Та нали ГЕРБ са виновни за състоянието на държавата, та нали самите те се казват “Продължаваме промяната”, защото искат да променят наследството на ГЕРБ? Те нали затова се казват “Промяната” - защото ГЕРБ са злото, те са доброто".


"И най-важното - нали Кирил Петков арестува Бойко Борисов? Казвам, че Кирил Петков го арестува, защото той така ми написа в съобщение: “Аз арестувах Бойко Борисов.” И след всичко това, този човек каза, че ще отиде на среща с ГЕРБ. Като в същото време каза, че спазвал предизборните си обещания", добави лидерът на ИТН.


Той подчерта, че в предизборните си обещания ПП са твърди, че ще преборят мафията. "Но сега обаче ще седнат на една маса с мафията като равни с равни. Значи, вече мафията не се арестува и вкарва в затвора, а с нея се преговаря - “за политики”", завърши той.


 Снимка: БГНЕС