04.09.2009 15:33

Ракета се взриви в Шабла

Видян 1417 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

При инцидента на учението в Шабла се взривил двигателят на ракетата, а бойната й глава е паднала в морето, откъдето ще бъде извадена от водолази, предаде БГНЕС.


На учението, провеждащо се на полигона в Шабла, при изстрелването на една от ракетите по мишена, една се взриви на няколко метра от земята. Огромен огън и дим се образува при взрива. Няма пострадали при инцидента. Ракетата е от тип КУБ. На мястото бяха президентът Георги Първанов и министърът на отбраната Николай Младенов. Няма нищо страшно, учението продължава. Нищо сериозно не се е случило. Ракетата се взриви на 50 метра от земята. Това каза пред БГНЕС министърът на отбраната Николай Младенов. Той потвърди, че по време на една от стрелбите със зенитно ракетен комплекс “КУБ” се самовзриви двигателя на ракетата на 50 метра от установката.
Тактическото ракетно учение “Есен 2009” е едно от най-важните учения за българската армия. За съжаление инцидентът показва, че се работи със стара техника. Изводът е, че трябва да се върнат приоритетите на въоръжените ни сили, коментира Николай Младенов.
По думите му трябва да се оптимизират разходите на Министерство на отбраната. Младенов каза още, че скъпите супници и розовите БМВ-та са символ на старата политика. Той допълни, че трябва да се разработи възможно най-скоро стратегия за националната сигурност, тъй като от много години стратегическите документи в областта на отбраната са остарели. Според него трябва да се използва интегриран подход, който да бъде въз основа на сериозни анализи и ангажименти.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще изпитвате желание да помагате на другите

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще изпитвате желание да помагате на другите, но