09.10.2008 17:42

Резервът на България стигна 29 млрд. лв.

Видян 1068 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Общият резерв е 29 млрд. лева. Такъв резерв България не е имала от години”, заяви министър – председателят Сергей Станишев. Според него по предварителни данни притокът на преки чуждестранни инвестиции към края на лятото е 2.8 млрд. евро. “Те намаляват в недвижимост, но в преработвателната промишленост достигат 22 %”, каза още премиерът, цитиран от агенция „Фокус”. Премиерът заяви, че имаме висок икономически ръст – над 7 % и не се очаква той да се забави до края на годината.


“Инфлацията се успокоява и ще влезем в едно по-нормално русло”, посочи още той. Според неговите данни на годишна база тя е паднала от 15 до 11%.


“Ще продължи и политиката на бюджетни излишъци, защото това се оказва правилно. Разходите ще се поддържат в размер 40 % от БВП”, обеща Станишев. “Много български банки очакват с нетърпение изразходването на бюджетния излишък. Стремежът ще бъде той да е над 3 %”, посочи той. Следващата седмица премиерът свиква   неформален съвет от банкери, който периодично ще се събира и ще обсъжда мерките по световната финансова криза.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион