13.06.2024 16:34

Риши Сунак се срещна с най-голямата си фенка Мелони по време на Г-7

Видян 1597 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес Риши Сунак се срещна с италианската си колежка и най-голяма фенка Джорджа Мелони, когато двамата се присъединиха към други световни лидери на срещата на върха на Г-7.

Снимки показват как двойката е засияла, докато топло се поздравяват на срещата на върха в Пулия под короната на маслиново дърво.

Сунак стисна ръцете на Мелони и двамата изглежда се пошегуваха заедно, докато стояха в група, която включваше и президента на САЩ Джо Байдън и френския президент Еманюел Макрон преди разговорите на четири очи.


Мелони, облечена в бебешко розов костюм, не беше толкова ентусиазирана при посрещането на Байдън и Урсула фон дер Лайен, председател на Европейската комисия, като официално им стисна ръцете, докато позираше за снимки.

Нещата между Мелони и Макрон също изглеждаха хладни. Двамата бяха учтиви, но скоро се отдръпнаха един от друг след първоначалния си поздрав, а Мелони изглеждаше с каменно лице, докато Макрон отиваше да заеме мястото си при другите лидери.

Срещата на върха на Г-7 се провежда, след като тази седмица Макрон свика предсрочни избори у дома, след като партията му беше разгромена на изборите за Европейски парламент от френската дясна националистическа партия, с която партията на Мелони има много повече общо.

За разлика от тях приятелството на Сунак и Мелони процъфтява, откакто те встъпиха в длъжност през 2022 г. в рамките на няколко дни един след друг, като през декември говорителят на британския министър-председател заяви, че те "очевидно се разбират".



Това се дължи на факта, че двамата са избрани "по едно и също време", съобщава Politico, като Мелони встъпва в длъжност на 22 октомври 2022 г., а Сунак - три дни по-късно.

Но връзките между двамата лидери са по-дълбоки от приятелството. Те са се сближили и по отношение на общи политически цели, като например възприемането на твърд подход по отношение на имиграцията.

Има и политически и дипломатически причини да останат близки, тъй като Сунак се нуждае от съюзник сред по-големите държави - членки на ЕС, заяви един от дипломатите на ЕС пред Politico миналата година. Той се опита с Франция, но приятелството с Макрон не проработи.

Те казаха на изданието, че Сунак изглежда не се е сработил добре и с германския левоцентрист Олаф Шолц, който е от друга политическа класа.

По същия начин Сунак не е близък и с испанския президент Педро Санчес, който предизвика главоболия на Даунинг стрийт 10 със спора за Гибралтар.


 Мария Пенчева


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Лудогорец

Лудогорец стартира срещу грузинския шампион в ШЛ

Българският шампион Лудогорец научи ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни

Малко ще ви по изнервят околните

Малко ще ви по изнервят околните, но се опитайте да