Свързани новини

05.07.2009 11:26

РЗС: ДПС използва институциите за насилие и всяване на страх

Видян 1640 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предизборният щаб на РЗС в Кърджали изразява остър протест срещу използването на местната и изпълнителна власт в услуга на определена политическа партия, съобщиха от пресцентъра на РЗС.


Предизборното мероприятие на РЗС в Джебел е тенденциозно саботирано с прякото участие на Бахри Юмер - кмет на общината от четири мандата и председател на областната структура на ДПС в Кърджали. Въпреки спазения ред и срок, разрешението за концерт на Румен Родопски и представяне листата на РЗС е дадено 15 минути преди събитието, а след това категорично е им отказано съдействие за осигуряване на електрическа връзка за озвучаването. Кметът Юнер, към който адв. Филип Саръев, водач на листата на РЗС се обърнал за съдействие, реагирал с крясъци, обиди и дори предизвикал към него физическа агресия. От РЗС все пак намерили начин да осигурят ток и започнали проявата, но през цялото време са били овиквани и псувани от агитка на ДПС, умишлено е пускана гръмка турска музика на метри от мероприятието, за да не се чува. Двамата полицаи, които са стояли наблизо, са останали напълно инертни срещу провокациите и нарушаването на обществения ред - обясняват от РЗС-Кърджали как се провежда „демократична предизборна кампания” в Джебел. Час преди разрешеното време обаче кабелът им е бил срязан и концертът отново е спрян. Въпреки страха, насаждан от местната власт, на концерта на Румен Родопски, организиран от „Ред, законност и справедливост” са се престрашили да дойдат хора и да благодарят, че за първи път в града им се прави мероприятие с българска, а не с турска музика и за първи път от много години могат да изиграят едно българско хоро.
Агресията и заплахите, с които са се сбъскали с Джебел са били толкова драстични, че сътрудниците от щаба и адв. Филип Саръев, брат на известния кърджалийски свещеник Боян Саръев, са се принудили да потърсят съдействие от местното районно управление за безопасното си прибиране в Кърджали.
ДПС е превърнало някои общини в държави в държавата , в които законите не важат – твърдят шокираните участници в кампанията за избори за национален парламент, се твърди в съобщението на пресцентъра на РЗС. Информацията е на БГНЕС.



Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак