Свързани новини

07.07.2013 18:57

Само 30% във Варна се интересуват изобщо от политика

Видян 1250 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изобщо не се сбъднаха очакванията, заложени в истеричните речи на президента и медийните заклинания за бум на избирателната активност във Варна. На балотажа на предсрочните избори за кмет на морската столица в 17,30, когато е редакционното приключване на броя на 19’, бяха отишли до урните 18,70%. Това беше с 0,35% е по-висока избирателната активност в сравнение с първия тур, проведен на 30 юни. Прогнозите бяха до края на изборния ден да гласуват не повече от 30 на сто. И това въпреки непрекъснато случващите се забавни събития. 

Вторият от първия тур Иван Портних обърка гласуването си сутринта като поиска нова бюлетина. Точно в 12 на обед освободиха арестувания, но отричащ за купуване на гласове влиятелен общинар Янко Станев. Накрая и областният управител Коста Базитов подаде оставка по традиционните „лични причини”.

На фона на всичко това, два часа преди края на изборния ден само 1 на сто, по прогнозни данни от екзитполовете на социолозите, водеше Христо Бозов, подкрепен от БСП и ДБГ. Неговата преднина в по-ранните часове на деня беше по-отчетлива и достигаше 6 процента към 13, 30 часа, за да спадне на 4 % в 15 часа. Интригата се запази и след редакционното приключване на броя. Очевидно ще се чакат окончателните данни от районната избирателна комисия.

Балотажът и този път не мина без сигнали за купени и продадени гласове. 

Пет такива бяха подадени от ГЕРБ-Варна. Списък със седем автомобила, извозващи избиратели от и към секции  на територията на Каменар бяха описани в жалба до Общинската избирателна комисия, съобщиха от пресцентъра на партията.

Напомняме, че който и да спечели Варна, ще управлява само половин мандат, тъй като от изборите през септември 2011 г. до началото на тази кмет беше Кирил Йорданов.



























Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Ще изглеждате доволни от себе си

Ще изглеждате доволни от себе си и в съгласие със