08.06.2024 16:50

Сексът с непълнолетни е част от циганската култура: Испански съд

Видян 4758 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Провинциалният съд на Сиудад Реал, Централна Испания, оправда ром, обвинен в продължително сексуално насилие над 12-годишно момиче, като посочи особеностите на циганската култура сред причините за решението си. Решението беше осъдено от испанския орган за наблюдение на равенството като „абсолютен позор“ и незачитане на правата на малолетните цигани.

Спорното решение по делото на 20-годишен циганин, който е имал „връзка, подобна на брак“ с 12-годишно момиче, беше оповестено от местните медии миналата седмица. Двойката е започнала връзката си още през 2022 г., като и двете семейства на мъжа и на момичето са знаели за нея, е установил съдът.

В крайна сметка момичето забременяло с близнаци и отишло на лекар, който уведомил властите за съмнителния характер на връзката. Предвид факта, че според испанското законодателство възрастта за съгласие за сексуални действия е 16 години, нейният „съпруг“ се оказва задържан и обвинен в продължително сексуално насилие над малолетно лице, като прокурорите настояват съдът да го осъди на най-малко 11 години и шест месеца затвор.


Съдът обаче решава да оправдае мъжа с аргумента, че връзката между възрастен и непълнолетен е „част от културната и социалната сфера на циганската общност“. Освен това подсъдимият твърди, че всъщност не е знаел истинската възраст на момичето, настоявайки, че е мислел, че тя е на около 15 години по време на началото на връзката им, като съдът счита, че подобно оправдание е достатъчно „достоверно“.

Съдебният състав също така твърди, че в случая може да се пренебрегне законовата възраст на съгласие, като твърди, че възрастовата разлика между двамата не е била голяма, докато двамата са показали сходно физическо и психологическо развитие. Тя също така отбеляза, че връзката между двамата всъщност е била „винаги по взаимно съгласие в смисъла на романтична връзка“.


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец