14.01.2010 17:12

Слагат край на хаоса с незаконната реклама

Видян 1156 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новите наематели на общински терени за реклама в столицата трябва да бъдат избрани до 1 юли, каза вчера главният архитект Петър Диков. Вече са уточнени условията за конкурс за фирмите, които ще имат право да рекламират в София. След одобрение на Столичния общински съвет търгът трябва да започне и наемателите да бъдат избрани. Диков обясни, че поредното удължаване на срока се налага с цел да изтекат договорите на сегашните фирми. След въвеждането на схемата хаосът с незаконните реклами в София ще свърши и всички рекламни елементи, които са извън нея, ще бъдат премахнати, каза Диков.


Един пакет ще включва около 10 рекламни елементи за фирма, а няма да бъде на принципа на териториалния обхват, каза още той. Сред условията на конкурса са „сигурност на рекламните елементи, добър естетичен вид, поддръжка и така нататък”.


Архитект Диков бе категоричен, че стартовата цена за участие в конкурса няма да бъде висока, защото така се намалява конкуренцията.


В момента тече акция за премахване на незаконните рекламни елементи, като са премахнати над 200. Досега за незаконни са се смятали тези билбордове, които нямат разрешение за поставяне или договор, затова са регистрирани само около 250 такива, уточни той.


До 1 юли е удължен и срокът на договорите за преместваемите съоръжения. До тази дата трябва да се изработи схема за разполагането им по райони.


За участие в конкурсната процедура вече били закупени 50 комплекта тръжни документи. Павилионите ще са по типов проект, като на районните администрация ще се предостави възможност да избират между два или три вида преместваеми съоръжения.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион