Свързани новини

21.03.2009 11:27

Софиянци писаха двойка на кмета

Видян 1087 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичани са отвратени от предлаганото в общината обслужване. Гражданите пишат "слаб 2" на чиновниците в кметството заради лошото качество на услугите. София получава най-ниската оценка в сравнение с осем други общини у нас.


Това сочат данните от проучване на агенция "Маркет линкс", което е финансирано по програма МАТРА на Кралство Нидерландия, съобщи БГНЕС. Изследването е проведено по метода "таен агент" в София, Велико Търново, Сливен, Монтана, Пазарджик, Панагюрище, Козлодуй, Кърджали и Мездра и столичните районни кметства в "Младост", "Слатина" и "Средец" през март, съобщава вестник "Монитор". Софиянци са оценили работата на общината с 2 по десетобалната система. Основната причина за това е закъснението при предоставяне на услуги и на изискваната по закон информация. Според проучването в Столична община дори липсват готови бланки за заявления за достъп до информация. В другите кметства такива можело да се намират дори на официалния сайт. Гражданите най-често се оплакват и от препращането от гише на гише, неудобното работно време на администрацията и отсъствие на служители от работните им места.
Най-доволни от предоставяното от страна на администрацията обслужване са хората от Велико Търново. Старата столица получава максимална оценка - 10. Всеки пети чиновник или общински съветник признава за наличие на корупция и конфликт на интереси в кметството, в което е назначен. 19 на сто от работещите в 12 общини са използвали служебното си положение за лични интереси и услуги на приятели. 80% от чиновниците и общинарите обаче твърдят, че вече са наложили прозрачно управление в интерес на гражданите. Девет от десет служители на администрацията са абсолютно удовлетворени от работата си.



Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

пенсии

8,5 млрд. лева са разходите за пенсиите към края на май

Разходите за пенсии към края на май са 8,5 ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец

Гледайте да закусите добре

Гледайте да закусите добре, защото през деня от работа