Свързани новини

13.06.2009 10:38

Стачки в сръбските заводи на Ковачки

Видян 1315 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сръбската преса трети ден подробно информира за протестите на работниците от завода за амбалажна хартия "Владичин Хан", чийто мажоритарен собственик е компанията "Брикел" на българския бизнесмен Христо Ковачки, предаде БГНЕС.


В сряда работниците нахлуха в административната сграда и изгониха ръководството на завода. Стачкуващите днес обявиха, че ще започнат и гладна стачка. Работниците не са получили 12 заплати, а осигурителните вноски не са внасяни през последните пет години и половина. В началото на този месец при преговорите с ръководството на "Владичин Хан", председателят на Независимия синдикат ФОПА Йован Мичич каза, че Ковачки не е изпълнил нито едно от обещанията си, дадени при закупуването на завода преди две години.
"Бяхме огорчени от предложението на Христо Ковачки от 22 май да получим по една заплата, което той не направи, както и отказа да ни изплати дължимите суми за трудов стаж. Преди 2 г. той обещаваше повишаване на производството, изплащане на висящите задължения, но не изпълни нищо от това... не са ни изплатени три-четири заплати от 2007 г., три от миналата, а за тази не е платена нито една, а осигурителни вноски не са внасяни от пет години и половина", каза Мичич. Вестник "Данас" съобщава, че работниците нямат намерение да спрят протестите и дори са готови на крайни действия за да получат заплатите си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей