12.09.2024 14:00

Стартира проект за обновяване на общинската сграда на пожарната в Царево

Видян 139 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Община Царево обяви началото на изпълнението на проект за обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на общинската сграда на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Царево. Проектът стартира след подписан договор на база  проведена обществена поръчка.

Пред сградата на противопожарната служба се извърши символично откриване на работата по обекта, като отец Йордан Петков благослови и това начинание. Той благослови работещите в сградата пожарникари, както и заетите с дейностите по обновяване на сградата.

На събитието присъстваха кметът на община Царево г-н Марин Киров,  г-жа Таня Янчева - Председател на Общински съвет - Царево, г-жа Мария Конярова - секретар на общината, зам.-кметовете на общината - г-н Георги Стоянов и г-н Денис Диханов.

Ст. комисар Николай Николаев - директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” - Бургас отправи своите благодарности и поздравления за този спечелен проект и използва случая да изкаже поздравления към пожарникарите в службата в Царево за тяхната работа и професионализъм!

 Проектът има за цел да повиши енергийната ефективност в общинската сграда на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) в Царево. Тази инициатива е ключова стъпка към създаването на по-устойчива, енергийно ефективна сграда, което в крайна сметка ще подобри условията на труд на служителите на пожарната и ще намали потреблението на енергия и въздействието на сградата върху околната среда.

Сред дейностите в проекта са:Обновяване и възстановяване на фасадата на сградата, чрез полагане на топлоизолационна система.

Модернизация на системите за отопление, вентилация и климатизация с по-енергийно ефективни модели, за да се намали потреблението на енергия и да се осигури комфортна работна среда през цялата година.

Инсталиране на енергийно ефективно осветление: Подмяна на остарялото осветление с енергоспестяващи LED осветителни тела, което подобрява осветлението на сградата и същевременно намалява потреблението на електроенергия.

Интегриране на решения за възобновяема енергия: Включване на технологии за възобновяема енергия, соларни панели, за допълнително намаляване на зависимостта на сградата от конвенционалните енергийни източници и допринасяне за постигане на целите за устойчива енергия.

Успешното завършване на този проект ще доведе до значително подобряване на енергийната ефективност, намаляване на оперативните разходи на сградата и подобряване на условията на труд за служителите на пожарната. Той също така е в съответствие с по-широките цели на общината устойчиво развитие, допринасяйки за по-екологично и устойчиво бъдеще на Царево.

Проектът се финансира по проект BG-RRP-4.020-0293 „Обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в общинската сграда на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Царево“ по процедура BG-RRP-4.020 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на обществения сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“, финансирана чрез Националния план за възстановяване и устойчиво развитие.








Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

КЕВР обсъжда поскъпване на водата в София с 20%

КЕВР обсъжда поскъпване на водата в София с 20%

Водата в София да поскъпне с 20 процента ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 15 септември 21:00ч.

Най-добрата оферта 2013 г. ‧ Трилър/Романтика ‧ 2 ч 11 мин

Режисьор: Джузепе Торнаторе
В ролите: Джефри Ръш Върджил Олдман Силвия Хукс Клеър Доналд Съдърланд Billy Whistler

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Малко консервативно ще действате днес

Малко консервативно ще действате днес,но вие знаете