Топ 20 на най-добрите острови в Карибския басейн и Атлантическия океан

Свързани новини

23.06.2024 07:06

Топ 20 на най-добрите острови в Карибския басейн и Атлантическия океан

Видян 6856 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Продължение на Най-добрите острови в света...


20. Бонер

Само на 50 мили от Южна Америка, Бонер е най-източната част от островите ABC. И макар че островът има сух, доста предразполагащ пустинен пейзаж, истинската му красота може да се открие точно под околните води. Кораловият риф около Бонер е национален парк (Bonaire National Marine Park), с ярко оцветени корали и диви животни, вариращи от акули и водни кончета до дружелюбни зелени костенурки.

Професионален съвет: Една от най-забележителните характеристики на Бонер е резерватът за фламинго Пекелмеер, разположен в южните солени равнини на острова и дом на над десет хиляди фламинго. Макар че самото светилище е забранено за туристи, можете да се насладите на гледки от близкия (и подходящо наречен) Розов плаж.

Как да стигнете дотам: Delta лети без междинно кацане от Атланта до международното летище Фламинго (BON) в Кралендийк; има и връзки през Аруба.



19. Бахамските острови

Повече от 700 острова и хиляди необитаеми заливи съставляват тази обширна островна държава, разположена едва на 60 мили източно от Флорида. Въпреки че технически се намират в Атлантическия океан, кристално чистите тюркоазени води на Бахамите не отстъпват на островите по-на юг.




Професионален съвет: Вероятно вече сте планирали да посетите плажа с розов пясък на остров Харбър, но можете да подобрите преживяването си, като яздите кон по брега по време на залез слънце.

Как да стигнете дотам: Летете до международното летище "Линден Пиндлинг" (LPIA) в Насау - или до някое от останалите 19 международни летища на Бахамите.


18. Гренада

На остров Гренада няма лоша гледка. Без значение къде се намирате, тя е неизменно зелена, настроена и пулсираща от растителен живот. Дори столицата Сейнт Джордж е с идеален силует, с ярко оцветени къщи и църкви, напомнящи на италиански крайбрежен град.

Професионален съвет: Бонер е нещо като Мека за любителите на шоколада, с перфектни екологични условия за отглеждане на какаови дървета. В луксозния бутиков хотел Calabash гостите могат да се включат в обиколки на имението, дегустации на шоколад и карибска кухня с шоколадов привкус.

Как да стигнете: American Airlines, JetBlue и British Airways имат директни полети до Гренада. Има и фериботи от околните острови, както и бързи полети на LIAT от Антигуа и Барбуда.


17. Кюрасао

Може би ще се изкушите да групирате холандските "острови ABC" заедно, но всеки от островите - трите най-западни от Подветрените Антилски острови - може да предложи нещо малко по-различно. Кюрасао е като малко парче Европа в Карибския басейн, с редици от цветни сгради, вдъхновени от холандския и португалския стил, в защитения от ЮНЕСКО район на центъра на Вилемстад, както и с постоянен поток от нови хотели и ресторанти.




Професионален съвет: Опитайте местен алкохол, докато изучавате завладяващата история на острова в Landhuis Chobolobo - яркожълто имение от XIX век.

Как да стигнем дотам: Международно летище Кюрасао (CUR) във Вилемстад се обслужва най-често от American Airlines и KLM.


16. Сейнт Китс

Сейнт Китс е известен със своите полета със захарна тръстика и добре запазените крепости Бримстоун Хил, но на острова се намират и някои от любимите ни луксозни хотели. За изискани места за настаняване с гледка, резервирайте престой във фермата Belle Mont на хълма Кититиан, разположена на северозападните склонове на планината Лиамуига. Някои от най-големите забележителности на курорта са частните басейни и външните вани с изглед към морето.

Професионален съвет: Сейнт Китс е най-добре да бъде разгледан с открит влак по южното крайбрежие, особено ако сте за първи път на острова.

Как да стигнете дотам: Можете да летите директно до летище Robert L. Bradshaw Airport (SKB) от много градове в САЩ и Канада.


15. Доминика

Доминика има всички привлекателни черти на класическо карибско бягство - особено що се отнася до приключенията на открито - но с малко по-неоткрит уклон. Островът се отличава с необузданите си джунгли, вулканични плажове и туристически пътеки, осеяни с водопади и горещи извори. Освен това е отлично място за гмуркане с шнорхел и подводно гмуркане, като места като Шампанския риф привличат гмуркачите с пенливите си води, богати на тюлени.

Професионален съвет: През последните години в Доминика се наблюдава ръст на шикозните хотели, но ние все още имаме слабост към Secret Bay - отдавна предпочитан от двойките заради интимното си уединение и луксозните си вили.

Как да стигнем дотам: Американските авиолинии току-що пуснаха ежедневен директен полет до Доминика от Маями, което е най-лесният начин да стигнете до острова. В противен случай ще трябва да намерите полет с прекачване от близки острови като Пуерто Рико или Антигуа.


 
14. Вирджински острови на Съединените щати

Без значение каква почивка желаете, ще я намерите на някой от Вирджинските острови на САЩ. Сейнт Джон получава похвали за природната си красота - особено заливът Trunk Bay в Националния парк на Вирджинските острови. Ако сте почитатели на Александър Хамилтън, отидете на Сейнт Кроа, където бащата-основател на САЩ е прекарал голяма част от младостта си. Ако пък се отправяте към Сейнт Томас, не забравяйте да резервирате стая в невероятния хотел Ritz-Carlton, Сейнт Томас.

Професионален съвет: Едно от най-добрите места за гмуркане с шнорхел в региона е Паметникът на кораловия риф на Вирджинските острови, разположен край бреговете на Сейнт Джон.

Как да стигнем дотам: Кинг (STT) на остров Сейнт Томас; оттам можете да вземете ферибот до Сейнт Томас или Сейнт Кроа.


13. Антигуа

Антигуа съчетава тропическа красота с британска история - само погледнете колониалните сгради с бонбонени цветове и 365-те плажа, от които можете да избирате. Островът е задължителен за посещение и от любителите на ветроходството. През първите две седмици на април стотици яхти от цял свят се събират за Регатата за класически яхти и Седмицата на ветроходството. В дните на състезанията хората се събират на върха на Шърли Хийтс, за да се насладят на най-добрата гледка към изпълненото с лодки английско пристанище.

Професионален съвет: Shirley Heights трябва да бъде включена в маршрута ви, дори ако посещавате града не по време на празниците на яхтите. Погледът към извитата брегова линия на пристанището е наистина незабравимо преживяване.

Как да стигнете дотам: Бърд (ANU) на север от столицата Сейнт Джонс.


12. Аруба

Вторият по големина от холандските острови ABC, Аруба е един от най-добрите острови в Карибския басейн за плажове - и гарантирано ще намерите страхотен хотел на почти всяка пясъчна ивица. За по-интимен плаж се отправете към частния остров Ренесанс, където има плитки заливчета, бунгала над водата и (най-хубавото от всичко) популация от яркорозови фламинго.

Професионален съвет: Националният парк "Арикок", обхващащ 18% от острова, е скрито съкровище - изпълнен с кактуси пейзаж, който си заслужава да бъде разгледан.

Как да стигнете дотам: Кралица Беатрикс" от градове в САЩ.



11. Британски Вирджински острови

Британските Вирджински острови, съставени от повече от 60 тропически острова, са олицетворение на карибския релакс с бели пясъчни плажове и буйни дъждовни гори - да не говорим за някои от най-добрите хотели в целия регион. Остров Некер на Ричард Брансън е може би най-известният курорт, прясно реконструиран с акцент върху устойчивостта. Нови вятърни турбини се присъединяват към съществуващата соларна ферма, така че курортът работи с 90 % възобновяема енергия. Дори униформите на персонала са изработени от рециклирана пластмаса.

Професионален съвет: Отправете се към Вирджиния Горда, където се намира една от най-красивите (и най-популярни) атракции на БВО: Баните - крайбрежна зона, където огромни гранитни камъни образуват живописни басейни и пещери със солена вода.

Как да стигнете: Или летете до летище Бийф Айлънд (EIS) на остров Тортола, или летете до летище Кирил Е. Кинг (STT) в Сейнт Томас и вземете ферибота до Тортола.


10. Кайманови острови

Каймановите острови - Гранд Кайман, Кайман Брач и Литъл Кайман - имат едни от най-добрите плажове в целия Карибски басейн. Повечето хора се насочват към курортите на плажа Севън Майл Бийч на Гранд Кайман, но си заслужава да разгледате и останалите: Кайман Брач за подводни приключения и Малкия Кайман за чудесно спокоен начин на живот.

Професионален съвет: Не пропускайте да посетите града на скатовете край Гранд Кайман, за да се гмуркате с шнорхел със скатовете в шокиращо чиста вода.

Как да стигнете: Международно летище "Оуен Робъртс" (GCM) на остров Гранд Кайман е основната входна точка на страната. С Cayman Airways Express можете да стигнете до другите два острова за по-малко от час.


 9. Барбадос

Барбадос има за всекиго по нещо: плажове с розов пясък, екзотична дива природа (маймуни, морски костенурки и осем вида прилепи) и залези, които направо молят да им се насладите със свеж коктейл. Насочете се направо към плажа Батшеба на източния бряг, където ще откриете големи вълни, подходящи за сърф, и плитки басейни, издълбани от кораловия риф в непосредствена близост до брега.

Професионален съвет: Никое пътуване до Барбадос не е пълно, без да спрете в ресторант Champers - място с морски дарове на плажа Rockley Beach с панорамна гледка към океана.

Как да стигнете: Отпътувайте от международното летище Грантли Адамс (GAIA).


8. Ямайка

Ямайка може да бъде вашето влизане в Карибския басейн по време на пролетната ваканция или ексклузивно пътуване до GoldenEye, бившето имение на Иън Флеминг - и един от любимите ни курорти в света. Можете също така да дойдете просто да ядете... и да ядете... и да ядете. Не забравяйте да опитате всички местни вкусове по време на посещението си - от пилешкото джърк до сладкишите от маниока и пушения марлин.

Професионален съвет: Отправете се към западния град Негрил, където се намират някои от най-добрите места за гмуркане и плуване в страната (плажът Seven Mile Beach е особено любим).

Как да стигнете: Кингстън (KIN), Монтего Бей (MBJ) и Очо Риос (OCJ) са трите основни входни точки на острова от САЩ.


7. Пуерто Рико

Само на няколко часа път от Източното крайбрежие Пуерто Рико предлага класически карибски чар с едно голямо предимство за американците: не се изисква паспорт. Не си тръгвайте, без да опитате най-емблематичното ястие на острова - крехък, но с хрупкава кожа лешон. Ето кои са най-добрите места, където можете да го намерите в Пуерто Рико.

Професионален съвет: Излезте от града. За много пътешественици Сан Хуан е начална база, но само на един ден оттук има градове за сърф, музеи и природни чудеса.

Как да стигнем дотам: Повече от един милион пътници на круизни кораби преминават през пристанището на Сан Хуан всяка година, което го прави второто по големина круизно пристанище в Западното полукълбо. Ако Пуерто Рико е единствената ви дестинация, повечето големи градове в САЩ предлагат директни полети до летището в Сан Хуан.


 6. Невис

Той може да е по-малък от Сейнт Китс, но Невис се справя сам. Родното място на Александър Хамилтън е почти идеално кръгло, с полегати склонове, издигащи се до върха на спящия вулкан, а островът е известен с историческите си гостилници и най-добрите си курорти. Разположете лагера си в Four Seasons Resort Nevis, за да имате лесен достъп до плажа Pinney's Beach, любим за семейства с деца и пътешественици, търсещи спокойна почивка.

Професионален съвет: Ако предпочитате хотелите ви да са по-скоро исторически, отколкото модерни, не можете да направите нищо по-добро от 60-акровия Montpelier Plantation & Beach по склоновете на планината Невис.

Как да стигнете дотам: Брадшоу (SKB) на остров Сейнт Китс, след което се качете на бърз полет или ферибот до Невис.


5. Търкс и Кайкос

Едно от най-добрите места за бързо бягство, Търкс и Кайкос, отговаря на почти всички изисквания - от частни спа центрове на острова до километри пусти плажове с бял пясък и кристално чиста вода. Остров Провиденсиалес разполага с някои от най-красивите плажове в света, а именно 12-километровия Грейс Бей на северния бряг.

Професионален съвет: Рифът Байт (известен още като Кораловите градини) е винаги популярно място за гмуркане с шнорхел, но ние се насочваме към рифа Смит в Залива на костенурките заради възможността да наблюдаваме костенурки, скатове и баракуди.

Как да стигнем: Международното летище Провиденсиалес (PLS) ще бъде първата ви спирка, като предлага връзки с други острови от Лукайския архипелаг.


 4. Сейнт Лусия

Този наситено зелен и планински остров е предпочитан от тези, които търсят приключения и романтика. Изкачвайте Питоните (вулканичните кули близнаци на острова), гмуркайте се и шнорхелирайте или се настанете в хотелски стаи с едни от най-зашеметяващите гледки в Карибския басейн.

Професионален съвет: в Сейнт Лусия има изненадващо добра индийска кухня. Отидете в новия ресторант на плажа на Windjammer Landing, Masala at Embers, за най-доброто пилешко тандури и сиренце наан в живота ви.

Как да стигнете дотам: Основното летище в страната е Hewanorra International (UVF), в най-южния край на острова. Междуостровните полети с витлови двигатели се извършват на летище George F.L. Charles (SLU) в северната част на острова.


3. Ангила

Имате нужда да се отпуснете или да възстановите връзката със себе си? Читателите препоръчват Ангуила, където непокътнатата красота на острова е превъзхождана само от тази на курортите от световна класа. Разположен на 150 мили източно от Пуерто Рико, островът е сравнително достъпен за северноамериканските пътешественици, които искат да избягат от по-туристическите места.

Професионален съвет: Планирайте да прекарате поне един ден в залива Shoal Bay с бял пясък и чиста вода, които го правят един от най-красивите плажове в Карибския басейн.

Как да стигнете дотам: От международното летище "Принцеса Джулиана" (SXM) на остров Сейнт Маартен има четири 10-минутни ежедневни полета до малкото международно летище "Клейтън Джей Лойд" (AXA) на остров Ангила. През целия ден от Мариго в Сейнт Мартин се движи и половинчасов ферибот.



2. Сейнт Бартс

Макар че всяко споменаване на Сейнт Бартс обикновено предизвиква образи на ролекси и хайвер, тонизираната територия има достатъчно природни красоти и живописни гледки, за да даде шанс на всеки петзвезден хотел. Един от най-добрите начини за опознаване на острова е да започнете деня си със сутрешна разходка из столицата Густавия - подредена колекция от стари сгради с червени покриви, облицовани с вулканичен камък. Потопете се в гледките, преди да се отбиете в някой от чудесните ресторанти или рибни пазари в града.

Професионален съвет: Компании като WIMCO Villas могат да ви осигурят прекрасна вила, която е равностойна на всяка луксозна хотелска стая.

Как да стигнем дотам: Гюстаф III (SBH) и се подгответе за вълнуващ заход към пистата на летище Сен Бартс.


1. Бермудски острови

Бермудските острови са сред най-достъпните от източното крайбрежие на Северна Америка, което ги прави идеални за дълъг уикенд. Запълнете дните си с изучаване на впечатляващите пещери и рифове на острова, с разходки из очарователни селца и с прескачане между отлични музеи и ресторанти. По-голямата част от времето ви обаче трябва да бъде прекарана на плажа, а Бермудските острови разполагат с такива - розови и други.

Професионален съвет: Истинските бермудианци не влизат във водата преди Деня на Бермудите (24 май) или след Деня на труда, така че планирайте пътуването си по подходящ начин.

Как да стигнете: Ф. Уейд (BDA); това е само 90-минутен полет от Ню Йорк.


 Източник: cntraveller.com


 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

близнаци