11.12.2012 12:58

Топлофикация сваля цените със 7, вместо със 17%

Видян 1189 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Подозираната от нас далавера с наградата на шефа на столичното парно за „финансово отговорна компания”, платена от незнайно кого, се оказа факт. Вчера излезе публикацията от „пакета”, предложен на всеки номиниран за отличията Мистър Икономика. Организаторите признаха също, че за кандидатурите е заплащано. Единственият пожален бил шефът на Топлофикация. Което звучи доста странно или направо неправдоподобно – от 30 номинирани само 1 да мине гратис.


В интервюто този път човекът на Андрей Иванов поне не лъже, че дълговете към Булгаргаз намаляват и си остават 9-цифрени – почти двойно по-големи от борчовете на клиенти в законовата 3-годишна давност.


Днес човекът е нещастен, понеже вместо очакваните от него 4%, шефът на ДКЕВР Ангел Семерджиев заговори за 7% намаление на парното. И той обаче бе изловен в лъжа, защото обещаваше „незапомнено” намаление. А 7% е по-малко от 9-те на сто, свалени от Тройната коалиция от 1 януари 2009 г., което всъщност не беше никак отдавна и помним.


Още по-интересно е защо, когато цената се качваше, това се обясняваше така: газът е 70-80% от стойността. Сега, когато правителството обяви 22% сваляне на котировките на синьото гориво обаче, парното не се срина с 16-17%. Защо ли? Очакваме някой да благоволи да обясни!


Според шефа на ДКЕВР до края на тази седмица „ще има готовност с окончателния доклад за цени на природния газ, като след това ще се състоят открито и закрито заседание” на комисията. Ще бъде свикан и консултативен съвет, на който ще присъстват представители на индустрията и на профсъюзите, с които се обсъжда цената на газа, посочи Семерджиев.



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес не се колебайте да се изявите

Днес не се колебайте да се изявите в област, в която