20.10.2024 08:00

Това са най-живописните градове в света, които да посетите тази есен

Видян 6087 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

10. Мелбърн, Австралия

Вторият по големина град в Австралия е известен със своя стил, изтънченост и очарование на топлото време, но Мелбърн оживява през есента. Помислете за гъстата сутрешна мъгла, която отстъпва място на оранжеви дървета, мека, мъглива светлина и свеж бриз, на които е най-добре да се насладите с чаша топло кафе от някое от кафенетата на третата вълна в града.

Къде да отседнете: The Lyall отдавна е известен като един от най-добрите бутикови хотели в Мелбърн, но ние най-много обичаме спа центъра му - идеален за потапяне и отмора след дълги есенни разходки.

9. Маями, Съединени щати

Есента в Маями е като глътка свеж въздух. Летните горещини отстъпват място на по-поносимо време, но бреговете все още са идеални за дълги пясъчни разходки от Южния плаж до Слънчевите острови.

Къде да отседнете: Хотелът е проектиран от Баз Лурман и има постоянна програма от вечерни кабаретни представления.

8. Сеул, Южна Корея

Този азиатски град се развива все по-добре през последните няколко години, но през есента красотата на Сеул го издига на съвсем ново ниво. Националният парк Бухансан е истинско пиршество за очите с огненочервени, тиквенооранжеви и наситеножълти листа.

Къде да отседнете: Хотел Four Seasons Seoul е културен център в града, с инсталации и произведения на изкуството на местни художници, разположени навсякъде, и освен това е на пешеходно разстояние от най-добрите исторически обекти в града.

7. Прага, Чехия

Този драматичен град е идилична есенна дестинация със своите стигащи до облаците кули, архитектура в оранжеви тонове и епична кухня. Елате заради древните замъци и кубистичните забележителности, но останете заради културата на бирата.

Къде да отседнете: В това място в центъра на града цари елегантен и модерен дизайн. От лъскавото фоайе на хотела до мрамора от пода до тавана в баните, The Julius е най-доброто място за преживяване в Прага.

6. Ханой, Виетнам

Този романтичен град идва на себе си през есента. Сезонът на мусоните се пада между май и септември в Ханой, така че сезонът носи със себе си обещание за сухо и надеждно време. Небето се изпразва, улиците се изпълват с вода и се появява буйна, гъста зеленина след дългия сезон, прекаран в попиване на всичкия този дъжд.

Къде да отседнете: Capella Hanoi е убежище в стил Арт Деко, което е идеално разположено за потапяне в есенната красота на града, разположено между езерото Хоан Кием, Стария град на Ханой и Френския квартал.


5. Ню Йорк, САЩ

Есента в Голямата ябълка е доста специална. Нюйоркчани са известни с любовта си към Хелоуин, така че най-добре вярвайте, че наред с рубиненочервените и изгорелите кафяви цветове, ще откриете и ефектни страховити декорации, които превръщат този град в едно от най-красивите места в света през есента.

Къде да отседнете: Колкото и клиширано да звучи, The Plaza е най-доброто място за отсядане през есента. С изглед към Сентръл парк ще имате най-добрите места в къщата, за да наблюдавате как листата променят цвета си.


 4. Бостън, САЩ

Бостън е известен с непринудената си, готина репутация. Градът е най-ярък през есента, когато свежите температури означават, че шал от дебела плетка, уютен пуловер и шапка на Бостън Ред Сокс са стандартна униформа. Задължително си купете билет за сезона, за да видите „Фенуей Парк“ в цялото му есенно великолепие.

Къде да отседнете: Нюбъри Бостън е най-уютният хотел в света: камини на дърва, панелни стени, украсени с произведения на изкуството, и ресторант на покрива с невероятна гледка към центъра.

3. Лондон, Обединеното кралство

Лятното яркозелено и светлосиньо е заменено с прегорели оранжеви и наситени кестеняви цветове във всяко кътче на столицата и във всеки квартал се усеща вълнение - лондончани обичат есента.



Не е изненадващо, че градът заема толкова високо място в този списък - в столицата се намират някои от най-известните градски паркове в света (Хайд, Ричмънд, Риджънтс, Грийн, Хампстед и др.), които през септември се превръщат в рай за Instagram.

Къде да отседнете: 1 Hotel Mayfair е устойчив хотел, създаден за есенни разходки и уютни, изпълнени с вино вечери в най-добрите ресторанти на Mayfair. За повече места за отсядане вижте нашия преглед на най-добрите хотели в Лондон.
Резервирайте престоя си: booking.com

2. Чикаго, Съединени щати

Със своите очарователни пешеходни алеи, крайбрежни пътеки и зелени кътчета Чикаго се превръща в калейдоскоп от цветове през есента. Отправете се към Дендрариума Мортън, за да видите сезона в цялата му пъстрота - в гористите местности се намират повече от 16 мили туристически пътеки, градина-лабиринт и арт инсталации, разположени наоколо.

Къде да отседнете: The Pendry е надеждно стилно място за престой в Чикаго с позлатените си интериори и оживените си клиенти. Разположен е в непосредствена близост до Riverwalk и Millenium Park, така че сте подготвени и готови да прекарате един ден в разходки из най-красивите места в града.


1. Париж, Франция

Париж е най-мечтаният град през всеки сезон, но има нещо наистина спиращо дъха във френската столица през есента. От разходки покрай пенливата Сена до уютни следобеди в някои от най-добрите галерии в света и вечери, в които се пие вино в китни бирарии, Париж наистина заслужава първото място в този списък.

Къде да отседнете: Всяка екскурзия до Париж изисква известна екстравагантност, а стаята в Le Meurice е достоен избор. От хотела се открива прекрасна гледка към градините Тюйлери, Лувъра и Айфеловата кула, така че можете да се насладите на панорамата от най-добрите балкони в Париж.


 Източник: cntraveller.com


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Гришо Димитров пак е финалист в Стокхолм

Гришо се наложи с 2:1 сета след обрат над Талон Грийкспор

Григор Димитров се класира за финала на ...

реклама

към тв програма тв програма

бтв Синема 20 октомври 21:00ч.

Маската 1994 г. ‧ Комедия/Екшън ‧ 1 ч 41 мин

Режисьор: Чък Ръсел
В ролите: Джим Кери Стенли Ипкис Камерън Диас Тина Карлайл Питър Грийн Дориън Тайръл

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак