13.07.2024 07:23

Уникално проучване разкри защо мъжете и жените издават различни звуци по време на секс

Видян 3530 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Издаването на звуци в леглото е стандартно средство за комуникация между сексуалните партньори - от еуфория до скука.

Някои използват характерните звуци, за да покажат, че се наслаждават, докато други ги използват като лек подтик да опитат различен подход.

Малко проучвания са изследвали сексуалните звуци и причините, поради които хората ги издават, като са се фокусирали главно върху животни като маймуните.


В едно скорошно проучване са използвани гласови записи на реални хора, участващи в сексуална активност, за да се изследват различните видове сексуални звуци между мъжете и жените.

Резултатите от изследването показват, че жените са по-шумни от мъжете, особено в момента на оргазъм.  В същото време мъжете са по-склонни да издават негласови звуци, като например тежко дишане. 


Що се отнася до причините за различията, учените смятат, че жените може да изпитват натиск да се изразяват повече, за да подкрепят партньора си, и да искат да направляват действията му. Мъжете пък издават звуци, често по време на върховния оргазъм, за да изразят удоволствието, силата и последиците от физическото натоварване.

Д-р Джес О'Райли, експерт по човешка сексуалност и треньор по взаимоотношенията, казва пред Bustle: "Жените издават звуци, за да погалят егото на партньорите си, да увеличат удоволствието им и за да се справят с това (т.е. да приключат с това).

С помощта на доброволна база данни, в която хората могат да качват своите звуци, д-р Андрей Аникин, който специализира невербална комуникация в Университета по когнитивни науки в Лунд, Швеция, се опитва да разбере защо мъжете и жените издават определени звуци в спалнята.

Резултатите от изследването му са публикувани в списание Evolution and Human Behavior.


Д-р Аникин набира над 100 души, които да анализират сексуални звуци, изтеглени от онлайн база данни, и да преценят доколко автентични са те и дали шумът идва от мъж или жена.

От 109-те слушатели 43 са жени и 65 са мъже. Те изслушали някои от 200-те записа на сексуални звуци, всеки от които бил с продължителност между 30 и 90 секунди.

Слушателите били попитани: "Колко възбуден звучи този човек?" и използвали инструмент за плъзгане на компютърна програма, който варирал от "отпуснат" до "оргазъм".

Те премествали плъзгача в реално време въз основа на това, което чували, а позицията на плъзгача се записвала непрекъснато по време на записа. 


 След всеки опит слушателите бяха питани дали лицето, което издава звука, е мъж или жена и дали според тях удоволствието е автентично.

Д-р Аникин каза: "Като съберем всички тези наблюдения, се очертава картина на две различни вокални поведения: усилено хъркане или стратегически разположени контролирани стонове при ниска възбуда... и спонтанни вокални изблици, когато възбудата надхвърли определен праг.

"Мъжете въздишат и хъркат предимно докато нивото на възбуда не стане много високо; жените или имат по-нисък праг за вокализиране (издаване на стонове), или може би са свикнали да преувеличават експресивното си поведение.

Звуците и реакциите на участниците към тях бяха анализирани и показаха, че височината на звука, продължителността на сричките и скоростта достигат своя връх едновременно.


 Средно височината на женските гласове е по-висока от тази на мъжките с около 6,6 полутона, което е разликата между два съседни клавиша на пиано. Тази разлика нараства до около 9,9 полутона при оргазъм.

Жените имат и по-хармонични гласове, което означава, че звуците им са по-музикални. Мъжете имали по-рязко падаща височина на гласа.

Макар че и мъжете, и жените имали сходен общ дял на звуците и вокализациите, мъжете имали склонност да издават най-много звуци точно преди и по време на оргазъм, докато жените постоянно издавали звуци през цялото време.


 Източник: dailymail


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мадуро печели трети мандат

Мадуро печели трети мандат

Николас Мадуро печели президентските ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 04 август 00:00ч.

Дивергенти 2014 г. ‧ Екшън/Сай-фай

В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Four Майлс Телър Питър

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Нещата ви ще се подредят добре през днешния ден

Нещата ви ще се подредят добре през днешния ден,