24.06.2024 17:37

X на Мъск смени ключов директор: FT

Видян 914 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният изпълнителен директор на X Линда Якарино е уволнила ръководителя на отдела за бизнес операции и комуникации Джо Бенарох по-рано този месец, съобщи FT в неделя, позовавайки се на неназовани източници, запознати с въпроса.

Съобщава се, че стъпката идва на фона на нарастващото напрежение със собственика на компанията Илон Мъск, който настоява Якарино да увеличи продажбите и да намали разходите година, след като беше назначена на поста главен изпълнителен директор.

Бенарох, който се присъедини към екипа на X преди година, преди това е работил като изпълнителен вицепрезидент по комуникациите, глобалната реклама и партньорствата в NBCUniversal, където Якарино заемаше поста главен изпълнителен директор, преди Мъск да я привлече.


Според двама служители на X, цитирани от FT, Бенарох е загубил поста си заради това, че е провалил стартирането на обновените политики на платформата за съдържание за възрастни, след като не е успял да информира клиентите си за промените, преди въпросът да стане публичен.

По-рано този месец компанията официално разреши порнографското съдържание в платформата си, но заяви, че ще блокира публикациите за възрастни и с насилие да бъдат виждани от потребители под 18 години или от такива, които не са се съгласили да виждат такова съдържание.

Източниците също така съобщиха на FT, че отговорностите на Бенарох ще бъдат поети от ръководителя на глобалните правителствени въпроси на компанията Ник Пикълс, чиито задължения временно са разширени, за да обхванат управлението на глобалните комуникации.

Хора, запознати с вътрешните процеси в компанията, заявиха, че последното раздвижване се разглежда като повишение за Пикълс, който е работил в компанията преди Мъск да я поеме през 2022 г. Миналата година CNBC съобщи, позовавайки се на вътрешни документи, че близо 80% от бившите служители на Twitter са напуснали компанията, след като милиардерът я е закупил.


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Търговията между Русия и Индия

Търговията между Русия и Индия достига исторически връх

Обемът на двустранната търговия между ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Днес бъдете внимателни с кого се свързвате, особено по отношение на любов и финанси

Днес бъдете внимателни с кого се свързвате, особено по