22.06.2024 16:50

Затворниците, призовани в украинската армия, "ще избягат като Форест Гъмп": Официално лице пред WaPo

Видян 5961 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Повече от 2750 осъдени са освободени от затвора, за да се присъединят към украинската армия и да помогнат за намаляване на недостига на жива сила, съобщи вестник "Вашингтон пост". Някои военнослужещи обаче изразиха опасения относно надеждността на бившите затворници.

Миналия месец украинският лидер Владимир Зеленский одобри законопроект, който позволява някои категории осъдени да бъдат освободени предсрочно, ако се съгласят да се запишат в армията и да се бият срещу Русия. Бившите затворници ще бъдат разпределяни в специални високорискови нападателни отряди, въпреки че всеки, осъден за престъпления като убийство на повече от двама души, изнасилване, тероризъм, корупция или подкопаване на националната сигурност на Украйна, няма право да участва в програмата.

Според "Вашингтон пост" много от осъдените, които се присъединяват към борбата, са били "в затвора за търговия с наркотици, кражба на телефони и извършване на въоръжени нападения и убийства". Украинският министър на правосъдието Денис Малюска настоява пред вестника, че "мотивацията на нашите затворници е по-силна от тази на обикновените ни войници", като твърди, че те се записват не само за да бъдат освободени, но и защото "искат да защитят страната си и искат да обърнат страницата".


Министърът също така твърди, че има "конкуренция между военните командири" за набиране на кадри от затворите, тъй като те искат да се справят с недостига на кадри.

Някои обаче не са съгласни с това, а един неназован служител изрази загриженост за възможно дезертьорство от страна на бивши затворници. "Всички те ще избягат като Форест Гъмп", заяви той, като добави, че въпреки тези опасения мярката все пак е необходима.

Служителят отбеляза, че би предпочел Украйна да намали възрастта за призоваване на 18 години, което според него ще позволи на Киев да попълни редиците с млади и здрави войници, а не с осъдени. Той обаче призна, че тази мярка е малко вероятна в скоро време.


 Пламен Валентинов



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес обмисляйте добре действията си и не бързайте

Днес обмисляйте добре действията си и не бързайте.