Само ден след като Юрген Клоп изведе Ливърпул за последен път като мениджър, клубът обяви неговия наследник.

Свързани новини

21.05.2024 10:04

Ливърпул обяви официално назначението на Арне Слот

Видян 1151 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само ден след като Юрген Клоп изведе Ливърпул за последен път като мениджър, клубът обяви неговия наследник. Това е нидерландският мениджър Арне Слот, който до момента водеше Фейенорд.
За да подпише с него, Ливърпул плати на досегашния му отбор компенсация 9,4 милиона паунда.
Договорът на 45-годишния Слот е за три години. В периода 2021-2024, в който водеше Фейенорд, той изведе отбора до титлата в Ередивизи през 2023 г., Купата на Нидерландия през 2024 г., както и финал в Лигата на конференциите през 2022-ра.
"Възможността да работя в един от най-големите клубове в света е трудна за пренебрегване. Бих казал, че това е шанс, който не се отказва", коментира Слот.
Във Фейенорд се изказаха ласкаво за треньора и заявиха, че той ще има успехи в Ливърпул. В същото време звездата на червените Мохамед Салах даде индикация, че е готов да остане на Анфийлд. През миналото лято клубът отхвърли оферта за 150 милиона паунда от Ал Итихад, а отборът от Саудитска Арабия продължава да опитва да ангажира египетския нападател.
В съобщението, с което Ливърпул обяви договора със Слот, той е представен като старши треньор. По този начин клубът подсказа, че 45-годишният нидерландец няма да ръководи всички процеси и да има пълния контрол, а ще трябва да работи с екип.
Това става практика в големите отбори в Англия в последните години.
Гардиън посочва, че проучването, което от Ливърпул са направили, преди да ангажират Слот, е включвало разглеждане на данни и характера на Слот. Резултатите му с Алкмаар и Фейенорд посочват, че е мениджър, способен да постига свръхрезултати в сравнение с ресурсите, с които разполага, впечатляващ опит в развитието на играчите и стил на футбол, който според Ливърпул подхожда на техния отбор.
В последните месеци другите кандидати за работата бяха Рубен Аморим, който е треньор на Спортинг (Лисабон), както и Шаби Алонсо, извел Байер (Леверкузен) до титлата в Германия.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв