Трикратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен показа защо е непоклатим на върха в последните три години и спечели състезанието за Гран при на Канада на пистата "Жил Вилньов" в Монреал.

Свързани новини

10.06.2024 10:55

Верстапен взе победа №60 във Формула 1

Видян 1193 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Трикратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен показа защо е непоклатим на върха в последните три години и спечели състезанието за Гран при на Канада на пистата "Жил Вилньов" в Монреал.

Нидерландецът води битка с Ландо Норис ("Макларън"), но опитът му в ключови моменти от състезанието му донесе шеста победа за сезона и общо 60-а в кариерата.

Джордж Ръсел не успя да се възползва от своя полпозишън и завърши на трето място, като все пак две обиколки преди края изпревари съотборника си в "Мерцедес" Люис Хамилтън в битката за позиция на почетната стълбичка.

Първата ситуация, в която Верстапен се ориентира най-добре, бе в 25-ата обиколка, когато на пистата се появи кола за сигурност, след като Логан Сарджънт ("Уилямс Рейсинг") се завъртя и се удари в стената. При рестарта световният шампион запази първата си подиция пред Норис и Ръсел.

Ландо Норис опита атака в 47-ата обиколка, когато излезе на първо място след влизане в бокса, но заради студени гуми беше изпреварен от Верстапен.

До края на състезанието имаше още едно спиране - в 54-ата обиколка, когато имаше инцидент между Карлос Сайнц и Александър Албон, при което и двамата отпаднаха. И тогава обаче Верстапен запази челното си място пред Норис.

След успеха си в Канада Макс Верстапен ("Ред Бул") води в генералното класиране вече със 194 т., пред отпадналият днес Шарл Льоклер ("Ферари") със 138, Ландо Норис със 131, Карлос Сайнц със 108, Серхио Перес (107), който също не успя да финишира, и др.

При конструкторите води "Ред Бул" с 276, пред "Ферари" (252), "Мерцедес" (184) и др.

Следващият старт е на 23 юни на пистата в Монтмело за Гран при на Испания.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни