2024 Ferrari Daytona SP3 черпи вдъхновение от състезателните автомобили Ferrari 330 P4, спечелили "24-те часа на Дайтона" през 1967 г., и се отличава с по-сладострастен и извит дизайн в сравнение с LaFerrari Aperta.

Свързани новини

28.06.2024 09:50

2024 Ferrari Daytona SP3 – 829 конски сили

Видян 23855 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

2024 Ferrari Daytona SP3 черпи вдъхновение от състезателните автомобили Ferrari 330 P4, спечелили "24-те часа на Дайтона" през 1967 г., и се отличава с по-сладострастен и извит дизайн в сравнение с LaFerrari Aperta.
Той включва ретро стилистични елементи с обгръщащо предно стъкло и хоризонтални ленти в задната част, напомнящи за оригиналния P4.

Задвижване и изпълнение: Задвижването на Daytona SP3 се осъществява от V-12 двигател с естествено пълнене, заимстван от 812 Competizione, който разполага с 829 конски сили и 9500 об/мин.

Благодарение на олекотената конструкция от въглеродни влакна, той ускорява от 0 до 60 мили/ч за по-малко от 3 секунди и достига заявената максимална скорост от 340 км/ч.



Ексклузивност и персонализация: Ограничен до 599 бройки, SP3 предлага широки възможности за персонализация, включително широка гама от цветове, ливреи със състезателни ленти, покрития на колелата и цветове на спирачните апарати.

Интериорът също може да бъде персонализиран с избор на кожени или велурени седалки и различни цветови варианти.

Производителност и ефективност: Въпреки впечатляващата си производителност Daytona SP3 има икономия на гориво по EPA от 12 mpg в града и 16 mpg на магистралата.

Въпреки това, предвид целевия му пазар, горивната ефективност едва ли ще бъде ключов фактор за потенциалните купувачи.

Интериор и информационно-развлекателна система: Интериорът на Daytona SP3 се отличава с фиксирани седалки, цифров дисплей на арматурното табло и липса на основен сензорен екран на централната конзола.



Опциите за инфотейнмънт и свързаност включват Bluetooth, Apple CarPlay и огледало за обратно виждане, служещо като дисплей за камерата за обратно виждане.
Товарно пространство и комфорт: SP3 предлага минимално багажно пространство, като само в плитка табла под багажника може да се съхранява комплект инструменти и текстилен покрив.
Панелът на покрива от въглеродни влакна може да бъде демонтиран, за да осигури усещане за шофиране на открито.

Безопасност и гаранция: Daytona SP3 не разполага с функции за подпомагане на водача и се фокусира върху ангажирането на водача с острото си кормилно управление и мощния си двигател.

Ferrari предлага ограничена гаранция, покриваща 3 години или неограничен брой километри, и безплатна планова поддръжка за 7 години.

Спецификации и цена: Цената на Ferrari Daytona SP3 за 2024 г. е 2 226 935 долара и разполага с V-12 двигател с мощност 829 к.с. и 7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя.

При собствено тегло от 3450 кг, ускорението от 0 до 100 км/ч е изчислено за 2,6 секунди, а максималната му скорост е 340 км/ч час.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци