Свързани новини

07.12.2012 12:13

Разходка до Луната- само за 1,5 млрд долара за двама

Видян 1924 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След успеха на компанията за частни космически полети "Спейс Екс" се появи още една американска фирма - "Голдън спайк", която през 2020 г. ще е готова да изпрати двама астронавти или космически туристи на Луната срещу сумата от 950 милиона британски лири или 1,5 милиарда долара.



В съвета на директорите й влизат няколко бивши специалисти и мениджъри на НАСА.  Президентът на компанията "Голдън спайк" Алън Стърн, който преди е бил помощник директор на НАСА и е ръководил управлението за научните мисии, обяви на пресконференция, че той и сътрудниците му ще предлагат "достъпни, надеждни и периодични" експедиции на Луната. Търговските полети са адресирани преди всичко до други държави - целите са научни изследвания и национален престиж. От тях обаче могат да се възползват и любителите на екстремните изживявания, стига да разполагат с огромната сума.  



Стърн е на мнение, че негови клиенти могат да са държави като Южна Корея, Япония, РЮА или Индонезия, които биха искали да изпратят в космоса свои граждани и разполагат с необходимите за целта финансови средства, но нямат техническите възможности.  Компанията "Голдън спайк" също не разполага със собствени възможности за целта, но предвижда да използва ракетите-носители и космическите апарати, които сега разработват американски компании, включително и по поръчка на НАСА.



Ще бъдат използвани и стари технологии, като тези, които позволиха на "Аполо 17" да кацне на естествения спътник на Земята, твърди в. "Вашингтон пост" и припомня, че изявлението на Стърн е направено точно в деня, когато се чества 40-годишнината от последното изстрелване на хора към Луната.  



Стърн е на мнение, че за подготовката на първия полет ще са необходими около 10 години. През 2020 г. всичко ще е готово за старта. За да тръгне проектът обаче, е нужен начален капитал от 7-8 милиарда долара, колкото ще струва първото изстрелване, съобщи Стърн. Той не разкри финансовите източници на своята фирма, но, както разбраха журналистите, тя ще се опита да си сътрудничи с някои заинтересовани от идеята крупни бизнесмени и венчърни фондове.




Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Ще се опитвате да правите много неща едновременно

Ще се опитвате да правите много неща едновременно и не,