Свързани новини

28.01.2010 15:06

Бременен мъж ражда през февруари

Видян 9577 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

30-годишният американец Скот Мур е бременен в деветия месец и всеки момент очаква да роди момченце. Бъдещият татко е транссексуален, като истинското му име е Джесика, съобщи dnes.bg. Едва 11-годишно момичето осъзнава, че иска да живее като мъж. „Когато започнаха да ми растат гърди, си помислих, че съм се родил в грешното тяло“, споделя Мур. На 16 години Джесика започва терапия с мъжки хормони. По-късно родителите й плащат хиляди долари за операция за премахване на гърдите и девойката се превръща в Скот. Но тъй като парите не стигат за отстраняване на женските й полови органи, те остават непокътнати.  


Скот Мур е вторият мъж, който нашумява с бременността си. Американецът Томас Бийти от щата Орегон бе първият татко в света с бебе в утробата. На 29 юни 2008 г. той роди здраво момиченце. Бебето е заченато чрез изкуствено осеменяване от анонимен донор, тъй като съпругата на Томас - Нанси е  оперирана и не може да има деца.


Първият транссексуален татко се е родил като момиче на име Трейси Лагондино. Дори е участвал в конкурс за красота. Десет години по-късно става Томас, като си прави частична пластична операция за смяна на пола, съхранявайки репродуктивните си органи.


“По закон аз съм мъж и законно съм женен за Нанси. За разлика от еднополовите бракове, ние имаме всички права на една хетеросексуална брачна двойка. Няма законови пречки да раждам бебета”, обяснява Томас. Според него желанието за дете не е нито мъжко, нито женско, а просто човешко.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей