08.12.2008 09:50

Къртици предупреждавали кръчмите за проверки

Видян 1731 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Собственици на столични заведения са били предупредени за предстоящи проверки. Този извод направи кметът Бойко Борисов след извършената съвместна проверка в петък и събота от Столичната община и Детската педагогическа стая за присъствие в тях на малолетни и непълнолетни. 


Установени са едва 11 нарушения след проверки в общо 29 столични заведения, отчете градоначалникът. Днес ще им бъдат издадени актове за максималната глоба от 5 000 лв., посочи Борисов.


„Собственици на заведения са били предупредени, че предстоят проверки в техни заведения“, категоричен е кметът. За това повечето заведения били опразнени от присъствие на подрастващи.


„В момента се разработва по-ефективна схема, относно продажбата на алкохол и цигари на малолетни, защото не знам дали от Агенция за закрила на детето ще ни позволят и дали ще е редно да ползваме деца-агенти да отиват да купуват цигари, за да установяваме, че им продават. През уикенда и по празниците задължително ще има проверки по заведенията, а през другите дни ще има внезапни проверки", обясни Борисов.


Попитан - провал ли е изтичането на информация, той каза, че това е превенция, тъй като в проверените заведения не е имало малолетни или непълнолетни. Кметът обясни още, че винаги имало някакъв пробив, защото когато издадял заповед за проверки, започвали да се формират екипи от полицаи, служители на Детска педагогическа стая, инспекторат. При предишната проверка са посетени 32 заведения.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак