Свързани новини

01.07.2013 10:59

От 2015 г. започва захлаждане на Земята

Видян 1474 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От 2015 година температурите на Земята тръгват надолу. Климатът в Северното полушарие ще започне постепенно да се променя в посока към захлаждане. До този извод стига специалистът от японската национална агенция за морски изследвания Мототака Накамура, цитиран от ИТАР-ТАСС.


Той анализира промените в температурата на водата на повърхността на Гренландско море от 1957 г. насам и съпоставя тази информация с измененията в световния климат за същия период. "Колебанията в температурата на Гренландско море са добър индикатор за измененията в посоките на топлите и студените течения в Атлантическия океан, които се случват средно веднъж на 70 години", отбелязва Накамура.


В резултат на това той успява да изясни, че поредният цикъл на затопляне на климата в момента завършва и към средата на настоящото десетилетие ще се смени с нова тенденция към захлаждане. Мототака Накамура предупреждава, че в неговия модел не е взет под внимание парниковият ефект върху глобалното затопляне. "Сега ни предстои да определим как човешката дейност влияе върху процеса на изменение на климата", посочва изследователят.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей